Stefan Brijs stelt nieuwe roman ‘Zonder Liefde’ voor in Oostkamp

Stefan Brijs, Johan Van Iseghem, Elie De Jonghe (voorzitter van de bibliotheekcommissie), Bert Bouljon (erevoorzitter) en Paul Gervoyse (bibliothecaris). © GST
Redactie KW

Maandagavond 23 september stelde Stefan Brijs zijn nieuwste roman ‘Zonder Liefde’ voor in het bibliotheekinfopunt in Oostkamp. ‘Zonder Liefdfe’ is een verhaal van twee mensen op zoek naar liefde over een periode van exact één jaar.

Stefan Brijs is sinds 1999 voltijds schrijver. In 2000 debuteerde hij met de roman ‘Arend’. De grote doorbraak kwam er echter met ‘De Engelenmaker’ in 2005, een roman over geloof en wetenschap, werkelijkheid en verbeelding, macht en onmacht. In 2014 besluit de auteur om, samen met zijn vrouw, te verhuizen naar Andalusië, meer bepaald naar een dorp in de buurt van Malaga. Daar schreef hij aan ‘Maan en Zon’ en laat hij ons kennis maken met de streek via ‘Andalusisch Logboek’ (2017). En nu is er dus de nieuwe roman Zonder liefde, die op dinsdag 17 september verscheen. De auteur en de uitgeverij hebben ervoor gekozen om op plaatsen in Vlaanderen het boek persoonlijk te komen voorstellen, waaronder de bibliotheek in Oostkamp.

“‘Zonder Liefde’ is een prikkelende, spannende soms geestige, vaak schrijnende roman over vriendschap, liefde, lust en bedrog waarin iedereen er op zijn eigen manier het beste van probeert te maken of misschien wel net niet. ‘Zonder Liefde’ is het verhaal van Paul en Ava, allebei eind de twintig, die na stukgelopen relaties elkaar vinden, via verschillende wegen de liefde zoeken en tot de conclusie komen: liefde is niet maakbaar”, zo vat Stefan Brijs het boek samen. “Het verhaal is gegroeid tijdens het schrijven, met wat er op dat moment bij mij opkwam en zonder vooraf veel voor te bereiden. Ik heb ook niet al te lang geschreven aan ‘Zonder Liefde’, anderhalf jaar.”

Voor deze boekvoorstelling werd Stefan Brijs geïnterviewd door professor Emeritus Johan Van Iseghem (Moderne Nederlandse Literatuur), Oostkampenaar en bestuurslid van de bibliotheekcommissie. Zonder alle geheimen en verhaallijnen te verklappen, liet de interviewer de auteur verschillende stukjes uit het boek verduidelijken aan de hand van het idee dat bij het schrijven bij hem opkwam en gestaafd met soms eigen ervaringen.

Waarom precies de bibliotheek van Oostkamp als decor voor de boekvoorstelling gekozen werd, is gekomen door Paul Gervoyse : “Ik heb een goede relatie met de uitgeverij Atlas Contract en ik heb al een aantal boeken gelezen van Stefan Brijs. Ik wist dan ook zeker dat deze auteur in de smaak zou vallen van onze lezers van de bib. Ik ben dan ook zeer tevreden dat veel mensen zijn komen luisteren en zo geïnteresseerd raken in een auteur die prachtig en vlot kan schrijven maar ook vertellen.”

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier