Nieuwe Brugse expositieruimte opent met tentoonstelling ‘Merry Go Round’

© Foto SVV
Redactie KW

De Poortersloge moet opgedoekte tentoonstellingsruimte De Bond doen vergeten.

Jarenlang fungeerde De Bond (gelegen aan Buiten de Smedenvest 1, net buiten de stadswallen) als expositieruimte van het Cultuurcentrum Brugge. In alle stilte ging De Bond dicht, maar kunstliefhebbers krijgen er de Poortersloge voor in de plaats. Tijdens de voorbije Triënnale Brugge 2018 fungeerde de Poortersloge, gelegen aan de Kraanlei 19, als centraal infopunt.

In de Poortersloge wordt de dans geopend door Maria Degrève. Deze Belgische kunstenares neemt een aparte plaats in de performancekunst in. “In die performances staat de beleving van lichamelijkheid en seksualiteit en de metamorfose van het talige lichaam centraal”, zegt gastcurator Isabelle De Baets.

Op de tentoonstelling is onder meer haar ‘Pink House’ te zien, gemaakt uit haakwerk en staal, maar ook een serie geborduurde tekeningen op servet en een video-installatie met – eigen aan dit jaargetijde – herfstbladeren. Heel bijzonder is ook het werk waarbij je een verzameling zoenen ziet, lipstick op canvas. 42 bij elkaar gekiekte polaroids, zo blijkt. Het onderstreept het werk van Degrève als gelaagd en veelzijdig.

De tentoonstelling van Maria Degrève kun je nog tot en met zondag 16 december dagelijks gratis bezoeken van 13 tot 18 uur. Gesloten op maandag en donderdag 1, vrijdag 2 en zondag 11 november.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier