Nieuw cultuurseizoen ‘Niet normaal’ brengt een verrassend programma

© NS
Redactie KW

Het nieuwe cultuurseizoen 2020 -2021 is klaar en brengt een boeiend, gevarieerd en verrassende cultuurprogramma. Het coronavirus zorgde ervoor dat dit alles moeizaam verliep. Men koos bewust voor het jaarthema ‘Niet normaal’.

Het cultuurprogramma bracht voor deze nieuwe editie heel wat voorbereidingen met zich mee. De coronapandemie zorgt ervoor dat bepaalde maatregelen stikt gevolgd moeten worden en dat is niet altijd evident. Per voorstelling moet men werken met een beperkt aantal bezoekers, naamtickets en genummerde plaatsen. De raad van bestuur culturele centra, Team Cultuur en Team Bibliotheek staan samen in voor de gemeentelijke cultuurprogrammatie. Zij lieten zich niet afschrikken en werkten samen aan een mooi programma. ” Wij hebben de knop intussen omgedraaid”, vertelt schepen van Cultuur Lieven Huys. “Het is belangrijk dat het culturele leven niet stopt en dat we elkaar kunnen blijven ontmoeten, maar dan wel op een veilige manier. Sommige artiesten en enkele lokale verenigingen hebben zelf beslist om hun voorstelling een jaar op te schuiven. Dat zorgt voor een rustiger najaar maar naar volgend jaar wordt dit ruimschoots goedgemaakt.”

Muziek, lezingen en theater

Op het cultuurprogramma staan dit jaar verrassende voorstellingen en uiteenlopende artiesten. Muziek uit de sixties en de jaren ’80, de grootste hits van John Lennon en de beste Vlaamse klassiekers. Faroek Özgünes vertelt over de kasteelmoord en Gido Van Imschoot onthult alle geheimen van de wijnen uit de Piemonte. Ook de theaterplanken zijn goed gevuld met Tine Embrechts, William Boeva, Maaike Cafmeyer, Henk Rijckaert, Ann Ceurvels en nog tal van theaterspelers. (Nele Sabbe)

Een overzicht van alle voorstellingen is te vinden op www.wingene.be/nietnormaal. Tickets bestellen kan via de gemeentelijke website of via de Dienst Vrije Tijd op het nummer: 051 65 04 40. Alle inwoners ontvangen binnenkort de cultuuragenda in de brievenbus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier