Lisa del Bo brengt mensen samen aan de Lourdesgrot in Houthulst

Lisa del Bo zingt vol overgave in de prachtige omgeving van de Lourdesgrot in Houthulst. © (Foto ACK)
Redactie KW

Zaterdag 5 september werd voor de vijfde keer,een viering georganiseerd met een optreden van Lisa del Bo. Waar jaarlijks meer dan duizend mensen naar Houthulst komen, moest dit nu in beperkte kring doorgaan vanwege het coronavirus.

De organisatoren onder leiding van Lena Saint Germain en haar echtgenoot Marc Notebaert werd er een hele week gewerkt om alles in goede banen te leiden. De bezoekers werden aan de ingang ontvangen door stewards die hen inschreven en een kleur gaven. Met die kleur werd door andere stewards iedere bezoeker naar zijn plaats gebracht, elk in een eigen blok met verschillende kleuren. Iedereen droeg zijn mondmasker en er was in de Eugène De Grootelaan éénrichtingverkeer.

Ook na de voorstelling werd blok per blok, kleur per kleur naar de uitgang begeleid. Alles verliep vlot en iedereen kon van een mooie namiddag genieten. Om niemand op zijn honger te laten zitten werd dit jaar besloten niet 1 maar 2 voorstellingen te geven, er konden immers niet zoveel mensen aanwezig zijn als andere jaren door de coronamaatregels. Ondanks de beperking kwamen in totaal nog een goede 700 mensen naar de Lourdesgrot in Houthulst. Een hele prestatie waar de organisatoren, die op het einde hun vrijwilligers bedankten, trots kunnen op zijn.

(ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier