Korte reünie Soulsister op Oostendse Paulusfeesten

Jan Leyers en Paul Michiels van Soulsister zorgden zaterdagnacht voor een aangename verrassing op de Paulusfeesten. © FRO
Redactie KW

De Paulusfeesten kregen zaterdagavond veel concurrentie van muzikale evenementen in Bredene en in Middelkerke, maar zaterdagavond liep het plein toch lekker vol voor het optreden van P.P. Michiels, Vlaanderens grootste soulzanger.

Polle Pap gaf, begeleid door enkele steengoede muzikanten, zoals Frank Vanderlinden, meer dan een uur het beste van zichzelf. Het gemengd publiek, jong en minder jong, ging uit de bol toen de Polle het tempo wat opdreef en zelfs overschakelde naar The Rock en zelfs The Twist.

De honderden fans kregen er niet genoeg van en ze werden op hun wenken bediend. Tot grote verrassing van iedereen kwam niemand minder dan Jan Leyers de band versterken voor de bis-nummers! Die korte reünie van Soulsister was uiteraard een ideale gelegenheid om het concert af te sluiten met de superhit ‘The Way To Your Heart’, waar mee Soulsister tot in Amerika scoorde. Voor het publiek, maar ook voor de muzikanten, was het puur genieten, tot en met de laatste noot!

In het najaar van 1986 kwam de debuutsingle van Soulsister uit: ‘You Get To Me’ werd door pers en publiek enthousiast onthaald en dat betekende het begin van een unieke carrière in de Belgische popgeschiedenis. Op 10 december 2016, precies 30 jaar na hun debuut, komt Soulsister langs in het Kursaal van Oostende met een repertoire dat in 30 jaar alleen maar aan glans heeft gewonnen.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier