Jeugdverenigingen baten samen pop-upzomerbar uit tijdens de vakantiemaanden

Enkele initiatiefnemers van de Zomerbar bij de voorstelling van hun project. Voorin v.l.n.r.: Elien Hollebeke, Sam Vanderbemden, Luna Deryckere, Bente Vandamme. Bovenaan: Steje Maertens, Bruno Deloof, Victor Bulkaen en Camille Vanpeteghem. © Foto WO
Redactie KW

Net als vorig jaar installeert Jeugdraad De Klinke tijdens de vakantiemaanden een pop-upzomerbar op het graspleintje aan de Donkerstraat. Omdat de leden het niet meer zien zitten om een hele zomer zelf ‘cafeetje te spelen’ besloot de jeugdraad de zomerbar te laten uitbaten door verschillende jeugdverenigingen.

“Aanvankelijk was het de bedoeling dat ook wijzelf de bar één avond zouden uitbaten”, vertelt Camille Vanpeteghem van Jeugdraad De Klinke. “Maar omdat er zoveel respons kwam vanuit de verenigingen, hebben we dat plan laten varen.”

In juli is de zomerbar elke dinsdagavond geopend. Op 2, 9, 16, 23 en 30 juli staan respectievelijk Chiro Mjinde, JOC ‘t Kordon, Chiro Pendoender Rekkem, Jeugdopbouwwerk Menen en de leiding van Scouts JFK Menen in voor de uitbating. In augustus is het op dinsdag 6 augustus de beurt aan KSA Mjinde.

Op woensdag 14 augustus komen de cinefielen aan hun trekken tijdens openluchtcinema Boegie Woegie. De Jins van Scouts Menen staan op donderdag 22 augustus achter de toog en opnieuw JOC ‘t Kordon mag de reeks zomerbaravonden afsluiten op dinsdag 27 augustus.

“De zomerbar zal open zijn van 18 tot 1 uur. Er wordt met een vaste dranken- en prijslijst gewerkt”, aldus Camille.

Strandstoelen

De jeugdraad bekommert zich om de voorbereiding en staat in voor de logistieke ondersteuning van de zomerbar.

“We zorgen dat de vergunningen en Sabam in orde zijn. We voorzien opnieuw een werfkeet, koelkasten, strandstoelen, tafels en toiletten. Verder zorgen we ook voor water en elektriciteit.”

De verenigingen betalen een kleine bijdrage aan de jeugdraad ter compensatie van de vaste kosten. Hen rest dan enkel nog de taak om zelf hun zomerse avond in te vullen en te zorgen voor drank, sfeer en muziek. “Voor de jongeren is het alvast een prima gelegenheid om een centje bij te verdienen voor hun jeugdvereniging”, besluit Camille.

Meer info over de komende zomerbaractiviteiten is te vinden op de Facebookpagina van Jeugdraad De Klinke.

(Carlos Berghman)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier