Hype-O-Dream 2019 was groter, beter en mooier

De Mainstage werd opgebouwd in heuse Route 66 stijl. Oldtimers, motels en roestige benzinepompen werden op het podium neergepoot ter decoratie.
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Het waren weer hoogdagen in Waregem want het dancefestival Hype-O-Dream opende gisteren voor de zevende maal zijn deuren. De succesformule: Een mooie combinatie tussen heel wat genres, bleef behouden maar de locatie werd veranderd. Even werd er gevreesd dat de bezoekers niet zouden kunnen aarden op de Weymeerschen, slechts enkele kilometers van de Hippodroom, maar niets was minder waar. Uw reporter kwam, keek en keurde goed.

De Weymeerschen kan voorlopig de nieuwe heilige grond van het evenement genoemd worden want maar liefst 22.000 bezoekers betraden de graszoden om er ‘los te gehen’ tot kort na middernacht. Maar liefst 9 hectare werden ingepalmd door vijf podia, 2 VIPS, backstage, frontstage, drank- en eetstanden, activiteiten en toiletten. Het voelde dan ook een stuk ruimer aan dan vorig jaar. Kort nabij de ingang ontmoeten we Margaux en Shanna uit Roeselare, ze liggen uitgeteld in een hangmat. “Het is de eerste keer dat we naar Hype-O-Dream komen maar het is zeker de ervaring waard. We doen geregeld wat grotere evenementen maar omdat het bijna aan onze voordeur is wilden we er zeker van proeven. Ook de hangmatten zijn een grote meerwaarde voor ons, dit plekje is geclaimd tot middernacht” vertelt ze ons lachend.

Op de foto herkennen we Margaux en Shanna
Op de foto herkennen we Margaux en Shanna

Goed gevulde podia

De organisatie wil zich onderscheiden van andere dancefestivals en pakt daarom uit met een zeer gevarieerde affiche. Van Tourist LeMC op de mainstage tot Kobe Ilsen, Viktor Verhulst, Willy Sommers en eigen kweek materiaal zoals Dj Michiel Cnudde op de Flashback stage. Daarnaast werd het evenement in een leuk thema geplaatst. Dit jaar werd gekozen voor Route 66 en werd het geheel opgevrolijkt met oldtimers, motel decors en oude roestige benzinepompen.

Op de foto herkennen we Dimitri, Bob en Olivier
Op de foto herkennen we Dimitri, Bob en Olivier

Een meerwaarde voor wie hier een foto wilde bij maken zoals de vrienden van Bob uit Kortrijk: “Een echte bob ben ik vanavond misschien niet maar we zijn hier en dat is het belangrijkste. Het idee ontsproot op een after work drink om Hype-O-Dream te ontdekken. Het is een leuke ervaring en hoe meer je floreert in de massa, hoe beter de integratie lukt vinden we. In het begin was het even wennen maar uiteindelijk genieten we uur na uur. Vooral de opbouw vinden we geslaagd al doet het ons niet meteen denken aan een dancefestival”.

Van Mainstage naar Flashback stage

Op de foto herkennen Dj Michiel Cnudde aan de draaitafel
Op de foto herkennen Dj Michiel Cnudde aan de draaitafel

DJ Michiel Cnudde is al sinds de eerste editie van de partij. De populaire Waregemse DJ begon op de Mainstage zeven jaar geleden en bouwde zijn reputatie ter plaatse zienderogen op. Enkele jaren geleden werd dan beslist om een flashbackstage bij te plaatsen. “Een handje naar mijn tandje en volledig binnen mijn genre dus heb ik meteen ingestemd om mij te verplaatsen naar dit podium. Daarnaast kreeg ik meteen ook een topuur voorgesteld om te spelen en de weide was te klein.” Aldus Michiel Cnudde.

Het evenement blijft jaarlijks gestaag groeien met ongeveer 4000 bezoekers per jaar en ook het succes van de Waregemse DJ groeide mee. “Het is super om in mijn eigen stad te mogen draaien waar het allemaal begonnen is. Daarnaast ben ik al vrij vroeg op het terrein om mijn collega’s aan het werk te zien. We zijn allemaal één grote familie geworden.” Besluit de DJ. Leuk weetje: de goal tune voor Zulte Waregem werd dit jaar gemaakt door Cnudde.

See you next year
See you next year

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier