Hedendaagse kunstexpo Manmade strijkt neer in domein Raversyde

De hooiwagenkrab van Mark Dion, met Antropogeen-afval op de rug, huist in een stal. © ML
Redactie KW

Hoe zal ons huidig geologische tijdvak, het Antropoceen, in de toekomst archeologisch aan de oppervlakte komen over zoveel duizenden jaren? Daarover buigt zich deze zomer in het domein Raversyde een twintigtal hedendaagse kunstenaars.

Op het circuit van het museum Anno 1465, het uit archeologische vondsten herboren middeleeuwse vissersdorp Raversyde, kregen zo’n 20 kunstenaars of collectieven carte blanche om artistiek te vertalen hoe de mens vandaag aanwezig is in de atmosfeer, het landschap, de geologie en de oceanen. En wat we er van bakken. De Belgische deelnemers zijn onder andere Wim Delvoye, Leo Copers, Cosco (Louis De Cordier), Luc Deleu, Tuur Van Balen, Frans Gentils en Maarten Vanden Eynde. Daarnaast zie je er ook werk van Allan Sekula & Noël Burch, Ant Farm en Mark Dion uit de States, Nicolas Floc’h uit Frankrijk, HeHe en Ackroyd & Harvey en Simon Faithfull uit Groot-Brittannië, en anderen.

De tentoonstelling loopt tot en met zondag 2 oktober in het provinciedomein Raversyde aan de Nieuwpoortsesteenweg 636 in Oostende. Tijdens het openingsweekend kunnen de bezoekers enkele deelnemende kunstenaars ontmoeten, worden er films vertoond en uiteenzettingen gegeven.

(ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier