‘Fibonacci days’ afgesloten in Galerij Marbes in Kortrijk

Op de foto zien we Barmal, Stefaan Roelstraete, Thierry Jonnaert, Gilbert Vandaele, Vincent Gaetan, Mark Bessemans, Roger Bessemans, Jan Declercq en Danny Parmentier. © TV
Redactie KW

Fibonacci die experimenteert met de ‘gulden snede’ of een schepen die wiskunde verwerkt in haar speech? Tijdens diepzinnige kunstsessies is alles mogelijk en dat was ook donderdagavond het geval tijdens de afsluiting van de ‘Fibonacci days’ in Galerij Marbes in Kortrijk.

De galerij kreeg vorm door Mark Bessemans en met zijn creatieve rode helm op werd het exposé met raad en daad bijgestaan, zodat de bezoekers optimaal konden genieten van alle aanwezige kunstelementen. In aanwezigheid van de schepen van Cultuur van de stad Kortrijk werden eveneens aan de hand van een tombola een ‘gouden passer’ en themaboek ‘Geïnspireerd door Fibonacci’ verloot. De twee gelukkige winnaars, waaronder Peter Caesens, zijn een uniek stuk rijker.

“Het artistieke project startte met een exposé over Euclides en Fibonacci en andere denkers en kunstenaars die zich hebben laten inspireren door de natuur en via verwondering en ontdekking tot inzichten zijn gekomen die ook nu nog in tal van domeinen sterk van invloed zijn”, aldus vormgever Mark Bessemans. “Tijdens het exposé konden we kennis maken met ‘de rij van Fibonacci’, de ‘gulden snede’ de ‘man van Vitruvius’ en zoveel meer om ten slotte te belanden bij Facebook en supercoole fractals.”

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier