Engels dancemagazine Mixmag plugt Brugse technoproducer Eva Swan

© SVV
Redactie KW

‘s Werelds grootste tijdschrift voor elektronische dancemuziek en alles wat met clubbing te maken heeft, nam deze week de track ‘Together’ van Eva Swan op in zijn Soundcloud-platform. Als de Brugse ook nog eens door zou weten te stoten tot het YouTube-kanaal van Mixmag zal ze pas veel dancefanaten weten te bereiken, want dit internetkanaal heeft liefst 1,35 miljoen abonnees.

Begin dit jaar bracht Eva Swan, het pseudoniem van de 31-jraige Eva Tylleman trouwens, haar eerste feministisch getinte ep Equality uit. Daar stonden twee tracks op. Naast het titelnummer ook I own you. Deze tunes vonden hun weg naar de streamingsites dezer wereld, maar Swan liet ook een fysieke release persen. Zo kon ze pronken met haar eerste vinyl op haar eigen Eva Swan Records-label.

Voice samples

Een klein half jaar later brengt de Brugse, die zich in niet-lockdown light-tijden ook laat boeken voor dj-sets, al een nieuwe ep uit. Die doopte ze Let me hold you. Daar staan geen twee, maar vier tracks op, goed voor 21 minuten en 50 seconden beukende techno. Opvallend: in Vous voulez rester? en Together maakt Swan gebruik van voice samples, ondertussen een stijlkenmerk van het huis. In de titeltrack Let me hold you en Keep faith laat ze nogmaals horen dat ze het opbouwen van sferische technotracks helemaal onder de knie heeft.

Charlotte de Witte achterna

Van voornoemd kwartet tracks werd Together opgepikt door Mixmag. Op de cover van de Britse bijbel voor liefhebbers van elektronische dansmuziek stond in oktober vorig jaar Charlotte de Witte, vroeger bekend als Raving George. Intussen verzorgt ze dj-sets over de hele wereld. Gaat Swan straks haar en Amelie Lens als Belgian female techno-dj achterna?

(svv)

http://eva-swan.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier