Eerste popraad wil van Ieper muziekstad maken

We zien Sander Nolf, communicatieverantwoordeljke CC Het Perron en Niels Vandenberghe, coördinator jeugddienst Ieper. (foto EG)
Redactie KW

De Ieperse muziekscene van groepen, producers en dj’s komt vandaag voor het eerst samen om te peilen naar de pijnpunten op lokaal vlak. Er is al een bevraging achter de rug die als basis dient voor de eerste Popraad.

Voor Sander Nolf, die als publiekswerker van CC Het Perron het jeugdhuis ondersteunt in dit nieuw traject, is het ook allemaal nieuw, maar het klinkt als muziek in zijn oren. “Met deze bevraging, die we organiseren in samenwerking met vzw Poppunt, willen we een beeld krijgen van wat leeft bij de Ieperse muzikanten, dj’s en producers. We willen gaan peilen naar hun behoeften, hun noden, hun dromen… Op die manier proberen we een correct beeld te krijgen van wat er leeft in Ieper. In tweede instantie gaan we pogen om in die eerste popraad een ambitieus plan op te stellen voor Ieper als muziekstad in de toekomst. Daarnaast willen we zeker gewoon Ieperse muzikanten en organisatoren eens samenbrengen om te netwerken en elkaar te leren kennen.”

Repeteren kan nu voorlopig in de concertzaal van het JOC, maar dat is eerder beperkt

Welke pijnpunten zullen zeker naar voor komen? “Sowieso weten we dat repetitieruimtes op dit moment een probleem zijn. Door de overgang van jeugddienst naar jeugdhuis Vort’n Vis is er nu een beetje een gat gevallen. De repetitieruimtes zaten in de Groendienst en zijn daar nog even kunnen blijven zitten, maar nu is dat niet meer het geval. Sinds vorige zomer is het dus wat zoeken. Repeteren kan nu voorlopig in de concertzaal van het JOC, maar door activiteiten zijn die dagen dus soms eerder beperkt. Verder zal er ook wel een en ander aan bod komen over lokale speelkansen. Beide jeugdhuizen zetten daar alvast op in, maar het aantal spots is ook eerder beperkt. Nu, daar wordt blijvend aan gewerkt.”

Enquête

En wat zal er gebeuren met de input die ze verzamelen op deze eerste Ieperse popraad? “Het is de bedoeling om de bevindingen uit die recente enquête eerst te bespreken op die popraad. Daarna zal er vanuit de dienst Cultuur en de dienst Jeugd gekeken worden waar we onmiddellijk kunnen aan werken. We hebben de ambitie om er echt iets mee te doen. Vorige maandag stond de teller al op 40 personen die reageerden op de enquête. Volgens Laurens van vzw Poppunt is dat echt een goed resultaat.”

(DS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier