Dubbel toneel met Bravo Bravo in Roeselare

In Bravo Bravo zijn Werner Van Branteghem, Rik Bossu, Raf Degryse, Tine Verhulst, Sharon Simaeys, Danny Wyffels, Virginie Verrecas, Griet Bogaert, Kris Herman, Bruno Vanderstichele, Roland Levoye en Ronny Demeyere niet altijd de beste vrienden. (Foto Stefaan Beel) © (Foto Stefaan Beel)
Peter Soete

De Rousselaerse Revue is weer op dreef. Regisseur, auteur en acteur Werner Van Branteghem leidt zijn troepen in de laatste rechte lijn naar de première op 20 oktober van zijn vijfde toneelstuk Bravo Bravo.

“Bravo Bravo is inderdaad het vijfde toneelstuk in zes jaar van mijn hand. En het stuk voor volgend jaar ‘Beter uit de kast’ is ook al klaar. Bravo Bravo wordt speciaal voor mij. Niet alleen ben ik de auteur en de regisseur maar ik speel ook voor het eerst mee in mijn eigen toneelstuk.”

“Bravo Bravo vertelt het verhaal van een toneelgroep ‘De Vedetten’ die audities moeten doen voor het toneelstuk ‘Miserie Miserie’. Miserie Miserie gaat dan weer over een vrouw die slecht slaapt en bij een dokter terecht komt die een Draculafiguur blijkt te zijn. Kun je het voorstellen (lacht)?”

“Nu, voor Miserie Miserie zijn er maar twee hoofdrollen en er zijn zes kandidaten. Dus in Bravo Bravo zien we hoe de acteurs de audities proberen te beïnvloeden door sabotagedaden, onverwachte wendingen en vleierijen. Maar zoals in ieder toneelstuk van het Rousselaers Toneel is er een happy end en ik mag wel al verklappen dat het een zeer verrassend einde zal zijn.”

Superdynamisch

“De rollen worden vertolkt door elf bekende Revue-gezichten en zij spelen onder meer Jeanine Depaus en Gène Barvoets terwijl ik de rol van Werner Brandt, de voorzitter van De Vedetten, vertolk. Ik vond het niet makkelijk om Bravo Bravo te schrijven want ik moest eigenlijk twee toneelstukken bedenken. Het is inderdaad een dubbel toneel in één stuk. Ook voor de acteurs is het niet eenvoudig. Zij vertolken ook twee rollen en het is een superdynamisch stuk, het ritme ligt zeer hoog.”

“De doelstelling van Bravo Bravo is zeer eenvoudig: het is een klassieke billenkletser en we willen de mensen verschillende keren aan het lachen brengen. We zullen zeer tevreden zijn als de mensen een gezellige, komische avond hebben beleefd.”

Café Canada

“Ja, ik ben best trots op mijn toneelstukken. Vorig jaar hebben 18 toneelgroepen een stuk van mij gespeeld, zelfs buitenlandse groepen uit Nederland, Duitsland en zelfs Canada. Natuurlijk ga ik graag naar die groepen kijken. Iedere schrijver en regisseur doet dat toch graag ! Maar naar Canada ben ik nog niet geweest, café Canada is de verste plaats waar ik ben gekomen (lacht).”

“In juni en juli zijn we gestart met op maandag en donderdag onze teksten in te studeren en vanaf deze maand repeteren we iedere maandagavond en donderdagavond tot twee dagen voor de première van 20 oktober. Er zijn vijf voorstellingen en uiteraard hopen we dat het een succes wordt. Maar ik hoop vooral dat de Roeselarenaars trots zijn op het Rousselaers Toneel dat gedragen wordt door acteurs, auteur en medewerkers die onze stad zeer genegen zijn. En dat die Roeselarenaars met plezier tien euro betalen voor een avond vol leute. En tenslotte hopen we ook dat ze op het einde allemaal Bravo Bravo roepen !”

Praktische info

Bravo Bravo wordt opgevoerd in zaal OCAR in Rumbeke op zaterdag 20 oktober om 20 uur, zondag 21 oktober om 17 uur, vrijdag 26 oktober om 20 uur, zaterdag 27 oktober om 20 uur en zondag 28 oktober om 17 uur.

Kaarten kosten tien euro en zijn te verkrijgen op 0476 58 27 92 of 0486 29 43 61. Op zaterdag 15 en 29 september vindt er tussen 14 en 18 uur een extra kaartenverkoop plaats in café De Koornbloem in de Ooststraat 118.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier