Domenico Acquaro: van chef-kok tot ster van het Filmfestival Oostende

Domenico Acquaro van Resto Marina maakte voor de promofilmpjes van het filmfestival een gesmaakt acteerdebuut aan de zijde van Matteo Simoni. (Foto GRF)
Redactie KW

De modale Oostendenaar kent Domenico Acquaro als de man achter het Italiaans geïnspireerde restaurant Resto Marina, sinds 1946 een vaste waarde langs de zeedijk. Tot het Filmfestival Oostende hem uitnodigde om in een reeks promotiefilmpjes de vader van master Matteo Simoni te spelen. Een ster was geboren!

Voor Domenico was het de allereerste keer dat hij voor de camera een rol speelde. “Het was de dienst toerisme van de stad die me contacteerde om de vader van Matteo te spelen, en ik weet nog dat ik aanvankelijk dacht ‘dat is echt niets voor mij’. Maar kijk, het is toch gelukt. En het resultaat mag er zijn”, aldus Domenico. “Ik zou het dan ook met plezier opnieuw doen, mocht men het mij vragen.”

Intelligent

Domenico Acquaro: van chef-kok tot ster van het Filmfestival Oostende

Vooral de interactie met Matteo Simoni leverde een leuke ervaring op. “De sfeer op de set was optimaal, met decors die bijna middeleeuws leken waardoor het makkelijker werd om in de rol van vader te kruipen. Maar de omgang met Matteo vond ik het fijnst, omdat we gezellig onder elkaar in het Italiaans konden spreken, niet alleen over wat ik moest doen voor de camera maar ook grappen en grollen. Matteo is echt een hele sympathieke kerel zonder kapsones, los in de omgang en intelligent. En een steengoede acteur. Ik ben er zeker van dat hij nog heel ver zal geraken. Leuk detail trouwens: tien jaar geleden had ik Matteo al eens ontmoet, toen hij samen met de crew van de serie LouisLouise na een opnamedag kwam eten in het restaurant. Hij heeft trouwens beloofd om tijdens het filmfestival nog eens langs te komen. Ik kijk er naar uit”, lacht Domenico.

Sophia Loren

Met Matteo, die voor zijn masterselectie veel Italiaanse films uitpikte, deelt Domenico de liefde voor Italiaanse cinema. “Ik ben geen grote filmfanaat, maar heb wel zo mijn voorkeuren. Het liefst zie ik sowieso Italiaanse films. Daarbij gaat mijn voorkeur uit naar verhalen over mensen die iets ‘echt’ gepresteerd hebben. Voor mij dus liever geen fictiefilms. Iets als L’intramontabile, over het leven van Gino Bartali en zijn eeuwige concurrent Fausto Coppi. En een romantische film met Sophia Loren natuurlijk. Ik heb dan ook nog steeds Italiaans bloed door de aderen stromen”, besluit Domenico met een knipoog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier