DaDa zorgt in Meulebeke voor digitale kunst en spektakel op maat van kinderen

We herkennen v.l.n.r. Giel Vanthournout, Stephan Blommaert, de schepenen Danny Bossuyt, Paul Demeulemeester, Rita De Costere, Katrien Seys, Veerle Vermaete van Kunstkadee en burgemeester Dirk Verwilst. © Luc
Redactie KW

Op zondag 17 november organiseert de gemeente Meulebeke, dienst cultuur, een kunstnamiddag voor kinderen en jongeren in samenwerking met Kunstkadee en JE.F. ‘Dada’, Digital Arts Day, wordt een event op het snijvlak tussen kunst en technologie.

“In onze gemeente is er, buiten de schoolvoorstellingen, specifiek voor kinderen en jongeren weinig aanbod van de dienst cultuur”, aldus Stephan Blommaert van de dienst cultuur. “Om dat hiaat op te vullen, organiseren we een ‘Kunstdag voor kinderen en jongeren’ onder de noemer DaDa. De landelijke evenementendag, een initiatief van de Vlaamse Gemeenschap, wil het draagvlak voor kunsten verbreden door in te zetten op kinderen en jongeren als nieuw publiek. Het wordt zowel voor ons als organisator als voor de deelnemers een ontdekking en avontuur.”

3D-pennen of VR-bril

Er worden die namiddag verschillende workshops georganiseerd, die het raakvlak zijn tussen spel en kunstcreatie met de digitale mogelijkheden van tegenwoordig. “Onder begeleiding kunnen de kinderen en jongeren experimenteren met games, 3D-pennen, virtueel schilderen en met een VR-bril in hun eigen creatie rondlopen. We zorgen ervoor dat er verschillende gaming installaties aanwezig zijn, waarvan minstens een op groot scherm: Epic Mickey, Please touch the artwork… Met de VR-bril wordt er gewerkt met Tiltbrush en Flugl.”

DaDa – de digitale speel-, beleef- en maakdag – heeft plaats op zondag 17 november van 14 tot 17 uur in de Bottelarij van oc Vondel. Inschrijven kan via de gemeentelijke website. De workshops zijn gratis, maar het aantal inschrijvingen is beperkt.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier