Creativiteit en verwondering troef op stadsfestival WONDER

Ambassadeur van WONDER Bent Van Looy en burgemeester Ruth Vandenberghe bij de Sjel, een glazen toevluchtsoord waar je naar de muziek kan luisteren van Sohnarr. © EDB
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op donderdag 15 oktober start WONDER, het antwoord op het uitstel van het stadsprogramma van de Biënnale Interieur 2020. Op 12 verschillende plekken in de stad gaan de deuren open voor concerten, jong designtalent, architectuur, kunstinstallaties, workshops en innovatieve projecten.

Kortrijk pakt uit met indrukwekkend creatief programma. Dat een viruspandemie de Biënnale INTERIEUR en het stadsprogramma volledig onderuit haalde, was voor de Kortrijkse creatieve scène een impuls om intenser dan ooit de handen in elkaar te slaan. Het resultaat is een gloednieuw stadsfestival WONDER. Creativiteit, design en verwondering staan een maand lang centraal in een parcours dat langs verschillende plekken in de stad loopt en inwoners/bezoekers op een coronaproof manier wil inspireren. Dit van 15 oktober tot en met 15 november.

Op 12 locaties

Denk aan de vijftiende designer van het jaar, muziek op verrassende locaties en creativiteit made in Kortrijk UNESCO Design Region. Op 12 verschillende plekken in de stad gaan de deuren open voor jong designtalent, architectuur, kunstinstallaties, concerten, workshops en innovatieve projecten in een programma waarin elke liefhebber van creativiteit – in de breedste zin van het woord – zijn of haar gading kan vinden. De locaties gaan van Budascoop en Texture tot Leieboorden, Hnagar K en Broelkaai 6.

Designregio Kortrijk toont onder meer de Belgische ontwerpers van morgen in de expositie ‘We Are the Next Generation’.

Stacker is een speciaal meubelstuk voor de kleintjes. Amber Dewaele haalde haar inspiratie uit speelgoed dat ons vroeger alles leerde over kleuren en getallen. Het ontwerp daagt kinderen uit om te verbeelden en oplossingsgericht te denken, maar kan evengoed als zitmeubel worden gebruikt. Te zien in BK6.
Stacker is een speciaal meubelstuk voor de kleintjes. Amber Dewaele haalde haar inspiratie uit speelgoed dat ons vroeger alles leerde over kleuren en getallen. Het ontwerp daagt kinderen uit om te verbeelden en oplossingsgericht te denken, maar kan evengoed als zitmeubel worden gebruikt. Te zien in BK6.© EDB

HOWEST zet 15 jaar Industrial Product Design in de kijker in haar nieuwe campus The Penta. In het state-of-the-art gebouw The Level presenteert de internationaal gerenommeerde opleiding Digital Arts and Entertainment een uiteenzetting van zijn 15-jarig bestaan. Het Circular Travelling Experience Lab in Hangar K is een rondreizend labo uit paper-based materiaal dat de vele mogelijkheden toont van honingraatkarton als ecomateriaal in al zijn varianten en toepassingsgebieden.

Leiedal komt met een overzichtstentoonstelling in de Budafabriek rond 20 jaar architectuur in publieke opdracht. Wilde Westen pakt uit met bijzondere concerten op diverse locaties, met onder meer klinkende namen als An Pierlé . De indrukwekkende Sjel staat in de tuin van Broelkaai 6. Het museum Texture laat je het werk van de internationaal gerenommeerde textielkunstenaar Klaas Rommelaere ontdekken.

De locaties zijn te bezoeken van woensdag tot zondag telkens van 13 tot 18 uur. Meer info kan je vinden op www.wonderkortrijk.be.

WONDER Kortrijk Creativity Festival is een initiatief van Stad Kortrijk, Designregio Kortrijk, Interieur, Howest, Leiedal, Hangar K & Europal, Wilde Westen, kunstencentrum BUDA en BK6.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier