Batjesconcert Harmonie Leo XIII op nieuwe locatie in Izegem

De leden van Het Gildemuziek klaar voor hun Batjesconcert. © (Foto Wim)
Redactie KW

Komend weekend mogen we weer allemaal ons hartje ophalen op de Izegemse Batjes. Sinds jaar en dag zijn ook de leden van Harmonie Leo XIII paraat op de Batjeszondag 19 juni. Dit jaar spelen de muzikanten op een nieuwe locatie en dat belooft gezellig te worden.

Harmonie Leo XIII, ook wel ‘t Gildemuziek, is een vaste waarde op de Izegemse Batjes. “We zijn al jaren present op Batjeszondag en dat telkens met een aperitiefconcert. Het is altijd fijn om in dat weekend te spelen en een dergelijke traditie willen we natuurlijk in ere houden”, zegt Stefaan Vannieuwenhuyse, bestuurslid bij Leo XIII. “Vorig jaar had Café De Gilde ook al zijn deuren gesloten, maar toen namen de Nikkovrienden het café even over. Zo konden wij ook op zondag gebruik maken van onze vaste stek bij De Gilde.”

“Dit jaar zal er niks te beleven zijn in De Gilde en dus gingen wij op zoek naar een andere, interessantere locatie voor ons concert”, weet Stefaan. “Na een tijdje zoeken en rondhoren kunnen we nu terecht op het kerkplein aan de Sint-Tillokerk. We kunnen er spelen ter hoogte van het gezellige terras van Café ‘t Elfde Gebod. Op die manier kan ons publiek genieten van een lekker glas, want daar is een aperitiefconcert toch voor!”, lacht Stefaan.

Kip met frietjes

Het is niet de eerste keer dat de leden van Leo XIII op het pleintje bij ‘t Elfde Gebod spelen. “We sloten vorig jaar ons werkjaar af met Allé Congé en toen trokken we voor het eerst naar ‘t Elfde Gebod. We hebben een goede verstandhouding met de eigenaars Filip Vanacker en Eveline Demierbe en het is plezant samenwerken.”

Na het aperitiefconcert schoven de muzikanten met hun familieleden en sympathisanten steevast de voetjes onder tafel voor een koud buffet, maar dit jaar staat er iets anders op het menu. “Wie wil, kon op voorhand intekenen voor een lekkere maaltijd in Zaal Nele. Dit jaar eten we kip met frietjes”, aldus Stefaan. “Ons aperitiefconcert is doorgaans een heel leuke familiedag voor onze muzikanten. We zijn erg blij dat we dit zo kunnen houden.”

Op het concert, dat om 11 uur start en ongeveer anderhalf uur zal duren, komen zowel de Harmonie onder leiding van Francis Bonte, Jeugdensemble Toeti met dirigent Lynn Callewaert als onze drumband Leotalic met instructeur Hans Dewachtere aan bod. “Het concert zal ongeveer anderhalf uur duren. We spelen luchtige, leuke muziek, zoals het op een aperitiefconcert hoort. Uiteraard hopen we op mooi weer en vol, gezellig terras. Iedereen is alvast erg welkom!”

Leo XIII gaat deze zomer opnieuw even op vakantie om er dan vanaf 19 augustus opnieuw volop in te vliegen. “Op 8 oktober staat er al een nieuw concert op onze agenda, maar eerst ons aperitiefconcert!”

Info: www.leo13.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier