Bakkerijmuseum Veurne gaat open op 19 mei, nog geen groepsbezoeken en workshops

© MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

De Nationale Veiligheidsraad zet het licht op groen voor musea om de deuren te openen. Dat is ook goed nieuws voor het Bakkerijmuseum in Veurne, dat op dinsdag 19 mei weer bezoekers mag ontvangen, maar wel onder strikte voorwaarden.

In eerste instantie mogen alleen individuele bezoekers of gezinnen het museum bezoeken, als ze eerst vooraf reserveren, ofwel per telefoon via 058 31.38.97, ofwel per mail via onthaal@bakkerijmuseum.be. Groepsbezoeken zijn nog niet toegestaan. Ook Veurnaars, voor wie het museumbezoek gratis is, moeten vooraf reserveren.

Drukte vermijden

Conservator Liesbeth Inghelram: “We laten per timeslot van 15 minuten 1 gezelschap/gezin toe. Vermeld dus ook aan de telefoon of in je e-mail op welk moment je je bezoek wil starten. Het laatste bezoek start om 16 uur. Het bezoekerstraject wordt aangepast, zodat bezoekers elkaar zo weinig mogelijk kruisen. Het aantal bezoekers wordt gespreid en beperkt, om drukte te vermijden. Er staat alcoholgel voor de bezoekers klaar bij het onthaal. Het Bakkerijmuseum heeft een aangepast reinigingsplan met extra aandacht voor de ontsmetting van contactpunten en sanitair.”

Hou voldoende afstand, volg de aangeduide route en raak niets aan

“We vragen bezoekers ook om bij voorkeur contactloos of met bancontact te betalen. Mondmaskers worden aangeraden, maar zijn niet verplicht. Iedereen kent intussen de sociale afstandsregels, maar we vestigen er toch nog maar eens de aandacht op en vragen iedereen om voldoende afstand te bewaren, om de aangeduide route en alle instructies te volgen en niets aan te raken.”

Zoektocht coronaproof

Momenteel zijn er geen evenementen of workshops toegestaan. “Wanneer dat wel weer kan, hangt af van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad”, aldus Liesbeth Inghelram. “Voorlopig is er nog geen duidelijkheid over bijvoorbeeld bakworkshops voor kinderen of bakdemonstraties in de zomervakantie. De jaarlijkse zomerzoektocht voor speurneuzen ‘De Schatten van Vlieg’ gaat wel door, maar wordt aangepast zodat die ‘coronaproof’ kan verlopen. Ook de tijdelijke expo ‘Koffiestories’ van 27 juni tot en met 31 augustus blijft zoals gepland. Het museumcafé en de speeltuin blijven voorlopig gesloten.”

Praktische info en openingsuren op www.bakkerijmuseum.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier