Eefje voelde altijd al de drang om te bewegen. Ze heeft het geluk dat ze van haar passie haar beroep kon maken. "Ik begon les te geven toen ik 16 was, bij Isabelle Beernaert," vertelt ze. In geen tijd doceerde ze in tal van dansscholen en ging ze ook aan de slag als choreografe van Hadise en danseres bij Kate Ryan. Later deed ze ook de choreografie voor Miss Belgian Beauty en werkte ze mee aan verschillende videoclips, waaronder bijvoorbeeld voor het nummer 'Then what'' van de West-Vlaamse band Balthazar. "Toen in 2014 een kennis vroeg om les te geven aan haar dochter, zei ik haar: 'Goed, als je 5 kindjes vindt die de les willen volgen, doe ik het. En zo is het verhaal eigenlijk begonnen." Intussen dansen er wekelijks een 100-tal jonge dansers, leeftijd 4 tot 15 jaar bij Bodyshake, terwijl er een 50-tal volwassenen haar sport-en dansles volgen.

In beweging blijven

Al van dag 1 van de quarantaine geeft Eefje online-lessen. Bodyhop en moderne dans voor de kinderen en voor de volwassenen een reeks waarbij de verschillende genres worden overlopen, van dance over funk, jazz, salsa, modern tot reggaeton. "Zo houd ik met alle Bodyshake-dansers en -sporters contact en kunnen zij de lessen blijven volgen om hun vaardigheden en conditie te onderhouden. Dat gebeurt met Zoom, zoals er nu vele bedrijven genoodzaakt zijn te werken. En het werkt wel. De kinderen blijven in beweging, het is gezond en het ontlast de ouders op z'n minst voor dat ene uurtje. Wat ook wel meegenomen is, denk ik. Ik probeer de jonge dansers ook uit te dagen en geef hen de mogelijkheid om mij ook buiten de vaste uren te kunnen contacteren en zo creatief bezig te blijven."

Maar ook niet-leden zijn welkom om deel te nemen aan de lessen. Al wat ze moeten doen is een mailtje sturen naar Eefje (dans@bodyshake.be) en dan legt ze uit hoe het werkt en stuurt ze een login om deel te nemen aan de lessen.

Je wordt er blij van

Zoals iedereen verlangt Eefje naar de dag dat ze ook met Bodyshake naar de exit uit de quarantaine mag, maar intussen houdt ze zich blij met het thuis bewegen en dansen, want zoals de slogan van haar school luidt: 'Whatever Shakes You Happy'. "Het maakt niet uit welke les je bij ons kiest, als je er maar blij van wordt," zegt Eefje "We reiken je gewoon meer vaardigheden aan om te bewegen en je te laten gaan."

De lessen en workshops die Eefje buitendeurs geeft, zijn momenteel ook allemaal weggevallen en ook haar activiteiten als choreografe liggen stil. "Zoals veel zelfstandigen zal ik in de nabije toekomst vooral putten moeten dichten," zegt ze. "Maar los van de moeilijkheden heeft deze periode ook wel bepaalde inzichten gegeven. Zoals het feit dat je van thuis uit meer kan bereiken dan ik ooit had kunnen denken. En het is leuk dat ik er als moeder wat meer kan zijn voor mijn twee zoontjes. Online-werken heeft velen gered. Maar als het op dansen aankomt, verkies ik toch om met mensen in dezelfde ruimte te vertoeven."

Meer info vind je op bodyshake.be

Eefje voelde altijd al de drang om te bewegen. Ze heeft het geluk dat ze van haar passie haar beroep kon maken. "Ik begon les te geven toen ik 16 was, bij Isabelle Beernaert," vertelt ze. In geen tijd doceerde ze in tal van dansscholen en ging ze ook aan de slag als choreografe van Hadise en danseres bij Kate Ryan. Later deed ze ook de choreografie voor Miss Belgian Beauty en werkte ze mee aan verschillende videoclips, waaronder bijvoorbeeld voor het nummer 'Then what'' van de West-Vlaamse band Balthazar. "Toen in 2014 een kennis vroeg om les te geven aan haar dochter, zei ik haar: 'Goed, als je 5 kindjes vindt die de les willen volgen, doe ik het. En zo is het verhaal eigenlijk begonnen." Intussen dansen er wekelijks een 100-tal jonge dansers, leeftijd 4 tot 15 jaar bij Bodyshake, terwijl er een 50-tal volwassenen haar sport-en dansles volgen.Al van dag 1 van de quarantaine geeft Eefje online-lessen. Bodyhop en moderne dans voor de kinderen en voor de volwassenen een reeks waarbij de verschillende genres worden overlopen, van dance over funk, jazz, salsa, modern tot reggaeton. "Zo houd ik met alle Bodyshake-dansers en -sporters contact en kunnen zij de lessen blijven volgen om hun vaardigheden en conditie te onderhouden. Dat gebeurt met Zoom, zoals er nu vele bedrijven genoodzaakt zijn te werken. En het werkt wel. De kinderen blijven in beweging, het is gezond en het ontlast de ouders op z'n minst voor dat ene uurtje. Wat ook wel meegenomen is, denk ik. Ik probeer de jonge dansers ook uit te dagen en geef hen de mogelijkheid om mij ook buiten de vaste uren te kunnen contacteren en zo creatief bezig te blijven."Maar ook niet-leden zijn welkom om deel te nemen aan de lessen. Al wat ze moeten doen is een mailtje sturen naar Eefje (dans@bodyshake.be) en dan legt ze uit hoe het werkt en stuurt ze een login om deel te nemen aan de lessen.Zoals iedereen verlangt Eefje naar de dag dat ze ook met Bodyshake naar de exit uit de quarantaine mag, maar intussen houdt ze zich blij met het thuis bewegen en dansen, want zoals de slogan van haar school luidt: 'Whatever Shakes You Happy'. "Het maakt niet uit welke les je bij ons kiest, als je er maar blij van wordt," zegt Eefje "We reiken je gewoon meer vaardigheden aan om te bewegen en je te laten gaan."De lessen en workshops die Eefje buitendeurs geeft, zijn momenteel ook allemaal weggevallen en ook haar activiteiten als choreografe liggen stil. "Zoals veel zelfstandigen zal ik in de nabije toekomst vooral putten moeten dichten," zegt ze. "Maar los van de moeilijkheden heeft deze periode ook wel bepaalde inzichten gegeven. Zoals het feit dat je van thuis uit meer kan bereiken dan ik ooit had kunnen denken. En het is leuk dat ik er als moeder wat meer kan zijn voor mijn twee zoontjes. Online-werken heeft velen gered. Maar als het op dansen aankomt, verkies ik toch om met mensen in dezelfde ruimte te vertoeven."