33 kunstenaars met link met Marke exposeren op kunstrally

We zien bij een van de constructies van de Kunstrally v.l.n.r. Rik De Smet (oc-raad), Stefaan Delagrange (oc Marke), Jan Declercq (oc-raad), Bert Van Dierdonk (oc-raad), Rudy Mahieu (oc-raad) en Nick Vansteenkiste (Wijkcentrum 't Cirkant). (foto EDB)
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Vanaf zaterdag 11 juli start een kunstrally doorheen Marke. Het parcours met diverse haltes kan je de hele zomer afhaspelen. De bijhorende wedstrijd loopt tot 22 augustus. Ruim dertig creatieve mensen werden aangesproken om hun werken te exposeren achter hun huisraam of een vitrine.

“Het hoeft niet echt bij de mensen thuis te zijn”, stelt Rik De Smet van de oc-raad in Marke. Er komt een kaart waarop de verschillende werken aangeduid zijn. Er is een wedstrijd aan verbonden en er zijn prijzen te winnen. “Het parcours kan je overal starten en je kan er ook meerdere dagen over doen.”

Wedstrijd

Wie deelneemt aan de wedstrijd zoekt de locaties. “Het is eenvoudig want de wedstrijd is ook voor kinderen geschikt met een kleine omschrijving van de locatie, die ook op een plan aangeduid is. Al wie wil deelnemen aan de wedstrijd vult het formulier in en duidt aan waar de kunstwerken gevonden werden.

De folder kan opgehaald worden in het oc, Wijkcentrum ‘t Cirkant in Marke of bij dagbladhandel Deborah tijdens de openingsuren. “Je kan die ook downloaden op www.kortrijk/zomer-in-Marke. Het formulier wordt ten laatste op 22 augustus om 8.59 uur gebust in de bus van oc Marke.

Geen zomerbars

De Kunstrally is één van de verschillende activiteiten die de oc-raad organiseerde onder het thema ‘Zomer in Marke’. “We vonden het belangrijk om verschillende zaken te combineren en te zorgen dat er in de zomerperiode activiteiten zijn waardoor mensen ‘uit hun kot’ kunnen komen. Zo kunnen ze ook de troeven van hun eigen streek ontdekken.”

De vorige jaren was er in oc Marke een zomerbar gedurende de zomerperiode. “Dat hebben we dit jaar losgelaten, voor een stuk om solidair te zijn met de horeca die het al moeilijk genoeg heeft om weer op gang te komen. Het oc is niet elke zondag open, maar als er iets georganiseerd wordt kunnen de mensen ook hier terecht om iets te drinken.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier