Bij cashtrapping plaatsen criminelen een klein afdekplaatje of klepje voor het gelduitgiftekanaal. Daardoor worden de bankbiljetten tegengehouden na het pinnen. Wie geld wil afhalen en niets krijgt, gaat er daardoor van uit dat de automaat kapot is. De bankkaart wordt echter teruggeven, en zo lopen vele mensen gewoon weg. Er verschijnt hoogstens een foutmelding, maar de klant heeft geen geld ontvangen alhoewel het uit de automaat is gekomen. De criminelen halen vervolgens het geld op.

"Wie dit meemaakt moet niet weglopen maar bij de automaat blijven. Alarmeer meteen de bank en licht de lokale politie in", benadrukt men bij de politie van Blankenberge/Zuienkerke.

(FJA)

Bij cashtrapping plaatsen criminelen een klein afdekplaatje of klepje voor het gelduitgiftekanaal. Daardoor worden de bankbiljetten tegengehouden na het pinnen. Wie geld wil afhalen en niets krijgt, gaat er daardoor van uit dat de automaat kapot is. De bankkaart wordt echter teruggeven, en zo lopen vele mensen gewoon weg. Er verschijnt hoogstens een foutmelding, maar de klant heeft geen geld ontvangen alhoewel het uit de automaat is gekomen. De criminelen halen vervolgens het geld op."Wie dit meemaakt moet niet weglopen maar bij de automaat blijven. Alarmeer meteen de bank en licht de lokale politie in", benadrukt men bij de politie van Blankenberge/Zuienkerke.(FJA)