Vrouw trekt bloemen uit bloembakken en viseert daarbij hele straat in Oostende

Corinne Plovier is een van de vele getroffenen. © JR
Redactie KW

In Oostende trekt een vrouw vrijwel elke dag de bloemen uit de bloembakken bij verschillende bewoners in de Cairostraat, aan de rand van de stad. De vrouw werd ondertussen herkend op camerabeelden en werd ook aangesproken. “We dachten dat het daarmee zou stoppen, tot deze morgen”, klinkt het bij buurtbewoner Corinne Plovier (67).

Al ruim een week trekt een onbekende vrouw van deur tot deur in de omgeving van de Cairostraat. Bij verschillende huizen waar bloembakken opgesteld staan, trekt ze geregeld de bloemen uit de bakken. Tot grote ergernis van de verschillende buurtbewoners. “Eerst dachten we dat het een kat of een ander dier was die de bloemen uit de bloembakken trok”, vertelt Corinne Plovier uit de Cairostraat.

Uiteindelijk bleken niet alleen de bloembakken van Corinne geviseerd te worden, maar werden ook andere buurtbewoners geviseerd. “Verschillende mensen in de straat en zelfs in de Amsterdamstraat lieten al weten dat ook bij hen bloembollen uit hun bloembakken zijn verdwenen. Dat kon geen toeval meer zijn. Nadat de vrouw de bloemen eruit trekt, gooit ze ze telkens gewoon voor de deur. Op camerabeelden van onze bel is te zien dat de vrouw drie tot vier keer per dag passeert, maar je ziet het haar niet doen. De bloembakken staan immers uit het zicht.”

Aangesproken op feiten

Toch is Corinne ervan overtuigd dat het om de vrouw gaat die op de beelden te zien is. “Ik heb haar maandag aangesproken”, vervolgt Corinne. “Het gaat om een Franstalige vrouw die zich dikwijls in de buurt ophoudt. Ik heb haar de vraag gesteld waarom ze dat precies doet en haar antwoord was dat ze niet weet waarom, maar dat ze ziek is. Ze bevestigde dus dat zij het is. We dachten dat het nu wel zou ophouden, maar dinsdagmorgen was het opnieuw prijs. Integendeel: het werd nog erger. Nu werden nog meer mensen geviseerd door de vrouw.”

Er werd nu melding gemaakt bij het O-punt van de stad Oostende en ook de wijkagent zal ingelicht worden. Burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) is alvast duidelijk. “We zullen dit strikt opvolgen, want privé-eigendom vernielen, is niet tolereerbaar”, zegt Tommelein. “Mensen die moedwillig dingen vernielen, daar moet tegen opgetreden worden. Daar kan een proces-verbaal tegen opgesteld worden door de politie en dat zal ook gebeuren. Ik raad de mensen aan om klacht in te dienen bij de politie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier