Voetbalfan (18) uit Gistel loopt brandwonden op door vuurstaaf tijdens bekerwedstrijd in het Albertpark

Het gebruik van pyrotechnisch materiaal is verboden. © gf
Redactie KW

Zaterdagavond, tijdens een bekerwedstrijd van KV Diksmuide Oostende, heeft een 18-jarige fan van de thuisclub brandwonden in het gezicht opgelopen door een vuurstaaf. Twee supporters van KVDO kregen een stadionverbod opgelegd.

Na het faillissement van KV Oostende gingen de kustboys een samenwerking aan met KSV Diksmuide, dat net naar derde nationale was gepromoveerd. Zaterdag om 17 uur speelde het nieuwe KVDO voor het eerst in het Albertpark in Oostende. Tijdens de gewonnen bekerwedstrijd tegen KSK Heist voelde een 18-jarige thuisfan het plots branden in zijn gezicht. De Gistelnaar bleek geraakt te zijn door een vuurstaaf die een andere fan in zijn buurt had aangestoken. Het slachtoffer werd met ernstige brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie kon twee jongemannen oppakken die in de C-tribune pyrotechnisch materiaal hadden gebruikt. Beide verdachten kregen een stadionverbod opgelegd. Verder onderzoek zal nog moeten uitwijzen of en in welke mate ze betrokken waren bij het incident dat brandwonden veroorzaakte.

“Politie Oostende is overduidelijk: pyrotechnisch materiaal is gevaarlijk – zowel naar mogelijk brandletsels als gehoorschade toe – én bovenal is het gebruik ervan verboden”, aldus woordvoerder Timmy Van Assche.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier