Verdachte dubbele moord in Kortrijk blijft aangehouden, maar zwijgt voorlopig

Het studentenhuis in de Oude-Vestingstraat in Kortrijk. © BELGA
Laurens Kindt

Mohamad M., de 20-jarige Iraniër uit Kortrijk die verdacht wordt van de dubbele moord maandag in een studentenhuis in de Oude-Vestingstraat in Kortrijk, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Kortrijk beslist.

Mohamad M. nam ondertussen een andere advocaat onder de arm. De man is nog niet opnieuw verhoord door de speurders. Of hij aan de raadkamer nieuwe verklaringen heeft afgelegd, is onduidelijk. Tot nu toe beroept M. zich op zijn zwijgrecht. In de wandelgangen valt te horen dat de man ontkent dat hij slachtoffer Yulya Soboleva (19) uit Kuurne met 28 messteken om het leven bracht. De man zou beweren dat het andere slachtoffer, de Afghaan Nessar Jamshidi (19) eerst Youlya Soboleva zou gedood hebben waarna het tot een gevecht zou gekomen zijn tussen Mohamad M. en Nessar Jamshidi.

Uit de hand gelopen liefdesaffaire

Het parket is er echter van overtuigd dat Mohamad M. de beide moorden heeft gepleegd. Over het motief heerst nog de grootste onduidelijkheid maar het gerecht gaat uit van een uit de hand gelopen liefdesaffaire.

Zowel Nessar Jamshidi als Mohamad M. zouden een relatie met het meisje gehad hebben. De drie kennen elkaar uit de OKAN-klassen van het VTI in Kortrijk, nu het Guldensporencollege.

Verzet van het Kortrijkse parket

De lichamen van beide slachtoffers zijn ondertussen vrijgegeven. Youlya Soboleva wordt zaterdag begraven in de Orthodoxe kerk in Kortrijk. Voor slachtoffer Nessar Jamshidi is de vzw ‘Voice of Afghan in Belgium’ bezig met een geldinzameling die moet dienen om zijn lichaam naar Afghanistan te repatriëren en het daar te begraven.

Dat stuit echter op verzet van het Kortrijkse parket. Net als in de zaak rond Lamine Bangoura, de voetballer uit Roeselare die in mei om het leven kwam bij een gedwongen uithuiszetting, mag het lichaam niet gecremeerd of naar het buitenland gebracht worden. Het parket beschouwt het lichaam als een bewijsstuk en wil daarom dat het lichaam begraven wordt in België.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier