Van aanranding beschuldige man vrijgesproken wegens tegenstrijdige verklaringen

De beide beklaagden zaten twee tot drie maanden in voorhechtenis. © Getty Images
Redactie KW

Een 45-jarige man is in de Brugse rechtbank vrijgesproken voor aanranding van zijn stiefzoon en nichtje.

Op 27 augustus 2012 verklaarde een jongeman aan de politie hoe hij negen jaar eerder zijn toen 14-jarige broer en stiefvader naakt in bed had aangetroffen.

De broer ontkende het misbruik aanvankelijk maar in maart 2016 verklaarde hij hoe P.D. hem tussen 2000 en 2005 herhaaldelijk had aangerand in hun woning in Blankenberge. Op 6 oktober 2015 volgde nog een tweede klacht tegen P.D. wegens aanranding van zijn zesjarige nichtje tijdens een logeerpartijtje in Brugge.

Complot

P.D., die in Nederland woont, werd in 1999 al eens veroordeeld voor aanranding van drie tienerjongens. De procureur omschreef hem tijdens het proces als een “recidiverende pedofiel met een uitgesproken voorkeur voor jonge jongens.”

P.D. ontkende alle aantijgingen met klem en beweerde dat hij het slachtoffer was van een complot tussen de families van de slachtoffers. “Na de vermeende feiten had mijn cliënt nog een goed contact met zijn nichtje en haar familie”, stelde advocaat Stijn Leliaert.

De rechtbank achtte de schuld van P.D. onvoldoende bewezen. Het nichtje wijzigde haar verklaringen meermaals, onder andere toen ze van de ondervragers vernam dat haar moeder haar niet kon horen. Ook de voormalige stiefzoon legde volgens de rechtbank “volstrekt tegenstrijdige verklaringen” af. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier