Twintiger vervalst inschrijvingsattest hogeschool om moeder niet teleur te stellen

De beklaagde liep in het verleden al veroordelingen op voor geweld. © Getty Images
Redactie KW

Een 25-jarige Torhoutenaar riskeert in de Brugse rechtbank een werkstraf omdat hij het inschrijvingsattest van de hogeschool Vives vervalste. “Hij durfde zijn moeder niet te vertellen dat hij niet langer studeerde”, pleitte zijn advocaat.

Door een gebrek aan studiepunten kon A.B. zich niet langer inschrijven in de hogeschool Vives. De jongeman durfde dat niet te vertellen aan zijn moeder en fabriceerde in januari 2019 op zijn computer een vals inschrijvingsattest zodat het kindergeld uitbetaald bleef worden. Toen de vervalsing twee maanden later aan het licht kwam, moest de moeder de ontvangen uitkeringen terugbetalen.

De advocaat van A.B. drong aan op de gunst van de opschorting. “Hij pleegde de feiten enkel uit schrik voor zijn moeder”, pleitte meester Geert Lambert. “Het was zeker niet zijn bedoeling om fraude te plegen en ten onrechte kindergeld te innen. Mijn cliënt heeft trouwens nog een blanco strafregister.”

A.B. nam ook zelf kort het woord. “Ik ben geen slechte persoon maar wou mijn moeder niet teleurstellen”, stelde hij. De jongeman zette definitief een punt achter zijn studiecarrière en vond intussen een job. De uitspraak volgt op 18 december. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier