Twee jaar en 37 maanden effectief voor duo dat makelaar brutaal beroofde

Redactie KW

Een man uit Tielt heeft 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor een brutale overval op een makelaar uit Aalter. Zijn vrouwelijke kompaan uit Oostende kreeg twee jaar cel.

Voorzien van bivakmutsen belden Wim H. (49) en Iris C. (35) op een donderdagavond in april 2017 aan bij een 71-makelaar in Aalter. Toen de man de deur opende grepen de twee hem bij de keel, gaven hem enkele klappen en eisten ze geld. Toen bleek dat het slachtoffer geen cash geld in huis had dwongen H. en C. hem mee te gaan naar een bank waar hij 1.300 euro voor hen afhaalde. De echtgenote van het slachtoffer bleef thuis maar was te bang om de politie te verwittigen. De overvallers hadden er immers mee gedreigd haar man te doden als ze dat deed. H. en C. eisten nog meer geld en keerden een week later terug om nog eens 2.000 euro op te halen.

Het slachtoffer stapte niet naar de politie maar het gerecht kwam Wim H. uit Tielt uiteindelijk op het spoor omdat zijn stiefdochter hem aan de galg praatte. Handlanger Iris C. uit Oostende werd later geïdentificeerd. Wim H. en Iris C. bleken nog meer feiten op hun kerfstok te hebben. In het voorjaar van 2017 beroofden de twee een vriend die na een avondje drinken in slaap was gevallen. Ze graaiden zijn gsm en twee geldkoffertjes mee. De strafrechter legde Iris C. vrijdag twee jaar effectieve celstraf op. Wim H., die zich ook nog voor een zevental diefstallen in de Colruyt van Tielt moest verantwoorden, kreeg 30 maanden effectief. De slachtoffers die zich burgerlijke partij stelden in de zaak kregen in totaal bijna 6.000 euro schadevergoeding toegekend.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier