Twee ambulanciers aangevallen met mes in Kortrijk? Politie nuanceert de feiten

© belga
Redactie KW

Verontrustend nieuws uit Kortrijk maandagavond. Twee ambulanciers van de hulpverleningszone Fluvia zouden er zijn aangevallen met een mes. Thomas Detavernier, woordvoerder van de Kortrijkse politiezone Vlas, nuanceert de feiten.

De geruchtenmolen draaide volop maandagavond. Twee ambulanciers, hulpverleners nabij de zone Fluvia, werden aangevallen door een labiel persoon met een mes. De situatie escaleerde en bijstand van de politie werd gevraagd. De vermoedens werden later op de avond bevestigd, toen de hulpverleningszone via hun Facebookpagina het nieuws zelf wereldkundig maakte. “Onze ambulanciers werden bedreigd en werden daarna met een mes achtervolgd tot op de openbare weg. De politie werd ter plaatse geroepen om bijstand te leveren”, stond er te lezen.

Hulpverleningszone Fluviahttps://www.facebook.com/hvzfluvia/https://www.facebook.comFacebook1

Vanavond werden twee van onze ambulanciers tijdens een interventie in Kortrijk aangevallen. Bij aankomst van de…

Geplaatst door Hulpverleningszone Fluvia op Maandag 18 november 2019

rich1.0https://www.facebook.com/hvzfluvia/posts/1731698696961555552

Thomas Detavernier, woordvoerder voor de politiezone VLAS, nuanceert het verhaal. “Het klopt inderdaad dat onze diensten in bijstand werden gevraagd”, verklaart hij. “Beide ambulanciers werden via de noodcentrale opgeroepen om een mentaal labiel persoon naar het ziekenhuis te brengen, na een tumultueuze avond. De man, een persoon wel gekend bij onze diensten, woont in bij zijn moeder en het was dan ook die dame die de ambulanciers te woord stond. Om een nog onbekende reden verloor de man in kwestie de controle over zichzelf en riep hij dat hij de zaak zelf wel zou oplossen. Hij liep naar zijn kamer waarop zijn moeder liet weten dat hij waarschijnlijk een mes zou halen. Beide ambulanciers zijn toen naar buiten getrokken en namen het zekere voor het onzekere en belden de politie.”

Van een daadwerkelijke bedreiging of achtervolging was volgens de politie geen sprake, al benadrukt Thomas wel dat de hulpverleners goed hebben gehandeld. “Er kwam geen mes aan te pas en er was ook geen sprake van een achtervolging op de openbare weg. Er was enkel de suggestie van de moeder van de kerel in kwestie”, vult hij nog aan. “Hun onmiddellijke handelen heeft natuurlijk wel een eventuele escalatie vermeden. Toen onze ploeg ter plaatse kwam, was de situatie gekalmeerd waarop de betrokken persoon zelf in de ambulance is gestapt. Hij heeft zich vrijwillig in het ziekenhuis laten opnemen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier