Trucker verzoent zich met echtgenote die hem wou doden

© iStock
Redactie KW

Een 48-jarige vrouw uit Egem blijft in de cel voor poging tot moord op haar echtgenoot. Dat heeft de raadkamer in Brugge beslist. Opmerkelijk: het koppel heeft zich intussen verzoend.

Een halfuur voor ze wegens wanbetaling uit hun woning langs de Kolonel Naessensstraat in Egem zouden worden gezet, ging Micheline S. (48) op donderdagochtend 23 juli haar man Kurt Derieuw (50) te lijf.

Terwijl de trucker in de zetel naar televisie zat te kijken, sloeg S. hem met een kassei op het hoofd en stak hem vervolgens in de hals met een vleesmes uit de keuken. De halsslagader van het slachtoffer werd daarbij net niet geraakt.

Achttien jaar een koppel

De oudste zoon van het gezin kwam tussenbeide waarna S. werd opgepakt en aangehouden. De raadkamer verlengde haar aanhouding woensdag met een maand.

Op het moment van de feiten vormden S. en het slachtoffer al achttien jaar een koppel. Volgens advocaat Olivier Monstrey hebben dader en slachtoffer zich intussen verzoend. De raadsman drong tevergeefs aan op een voorwaardelijke vrijlating. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier