Taxichauffeur zet zwartrijder op zijn plaats in rechtbank Veurne

Redactie KW

Een kwade taxichauffeur uit Kortrijk zette een man uit Veurne stevig op zijn plaats in de rechtbank. “Als je niet kan betalen, neem dan geen taxi en verzin geen onzin”, fulmineerde T.M.

In februari nam een dronken 45-jarige D.M. uit Veurne de taxi in Kortrijk om naar huis te rijden. Het was al rond middernacht en er werd overeenkomstig het nachttarief een bedrag van 120 euro afgesproken.

“Die man was dronken en sliep de hele rit”, sprak taxichauffeur T.M. “Toen we aangekomen waren, zei hij dat zijn bankkaart binnen lag. Een smoesje dat ik zo veel hoor. Hij liet zijn paspoort achter en ging naar binnen. Veertig minuten heb ik daar gewacht op mijn geld! In de koude in een weekend. Andere ritten kon ik dus niet doen. Tot de politie passeerde en ik hen deed stoppen. Ze bleken die man te kennen.”

Dat beaamde ook de procureur. “Het bleek zelfs dat D.M. bewust het verkeerde gebouw was binnengestapt om de taxichauffeur te misleiden. Hij heeft al een zwaar strafblad van slagen en verwondingen, diefstal en afpersing. Ik vraag 2.400 euro boete.”

D.M. beloofde andermaal de taxichauffeur te vergoeden. Die vraagt nu 270 euro schadevergoeding. Vonnis op 6 juli. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier