“Tandem stelen van mensen met beperking is echt schandalig”

Redactie KW

De vzw Viro uit Sint-Michiels is op zoek naar haar gestolen tandem. Het gaat om een speciale fiets die uitgerust is om een volwassen persoon te vervoeren. “We begrijpen niet waarom iemand die zou willen stelen. Die fiets is echt belangrijk voor onze mensen”, klinkt het.

Een rode tandem, met vooraan een speciaal zitje. Helemaal uitgerust om een volwassen persoon met een beperking te vervoeren. Die is onlangs verdwenen van bij het gebouw van vzw Viro – bij Ter Dreve – langs de Koning Albert I-laan in Sint-Michiels. De fiets werd donderdagmiddag nog gebruikt maar afgelopen weekend was hij weg. “Hij wordt vaak gebruikt. En bij het huidige weer konden we die zeker gebruiken”, zegt Stijn Degroote, teamcoördinator van de wooneenheid waar de fiets verdween.

Vzw Viro biedt hulp aan mensen met een verstandelijke beperking – zowel volwassenen, jongeren als kinderen. De ouders van één van de volwassenen die er verblijft schonken de rode tandem. Hun zoon houdt ervan om rond gereden te worden. En ook heel wat andere bewoners genieten van de fiets in kwestie. Alleen is die sinds afgelopen weekend gestolen. “We hebben het dit weekend gemerkt”, zegt Stijn. “De fiets stond achter het gebouw geparkeerd, zoals altijd. De bewoner voor wie de fiets geschonken is, beseft gelukkig niet helemaal wat er gebeurd is.”

Unieke fiets

Maar de vzw hoopt uiteraard om hun fiets snel terug te krijgen. Ze deden dan ook al een oproep op sociale media. Eén iemand stelde dat ze een persoon met de fiets in de buurt had zien rijden. “Het is op zich een geruststelling dat hij nog in de buurt is. Het is dan ook echt een unieke fiets, die speciaal gemaakt werd voor mensen in zo’n situatie. Dat zij nu bestolen worden, is eigenlijk echt schandalig.”

Wie de fiets heeft gezien of iets meer weet, kan contact opnemen met de lokale politie of met de vzw Viro zelf op het nummer 050 390 124. (TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier