Strandbarhouders in Blankenberge ongerust over groot aantal inbraken

Redactie KW

Verschillende strandbarhouders in Blankenberge maken zich grote zorgen over de aanhoudende inbraken op het strand van Blankenberge.

Sinds begin deze week alleen al werden minstens vier beachbars het slachtoffer van een inbraak. Zo gingen dieven er de nacht van zondag op maandag vandoor met zo’n 500 euro aan wisselgeld bij Nano Beach en richtten ze er ook nog schade aan de omheining aan.

Bij de buren van King Beach probeerden ze dezelfde nacht ook binnen te geraken, maar daar kwamen ze niet verder dan het forceren van een slot. Dinsdagnacht sloegen ze dan eerst toe bij Blue Beach, waar ze een slot forceerden en met een boormachine die ze ter plaatse vonden andere cabines openden. Maar daar bleef de buit beperkt. Even later kon de uitbater van Bamboo Beach, dat enkele honderden meters verder ligt, de daders op heterdaad betrappen, maar het duo slaagde er toch in te ontkomen.

Opvallend: de zaakvoerder bleef al enkele dagen slapen in zijn zaak omdat hij de dieven verwachtte. Hij had gehoord over al de inbraken en dacht dat ze ook bij hem zouden proberen. Wat uiteindelijk dus ook gebeurde. De dieven, een duo van begin de 20, sloegen op de vlucht en konden ontkomen. Volgens de zaakvoerders in de buurt zijn de diefstallen de laatste tijd een echte plaag. De politie startte alvast een onderzoek.

(MM – Foto MM)

Lees het volledige verhaal van de verschillende zaakvoerders en hoe de dieven uiteindelijk konden ontkomen in het Brugsch handelsblad van 19 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier