Slager die betrokken was bij cannabisplantage in Zevekote vrijgelaten

Bij een stalbrand in Zevekote werd een cannabisplantage ontdekt. © JT
Redactie KW

De slager uit Moere die betrokken raakte bij een cannabisplantage op de boerderij van zijn ouders in Zevekote mag naar huis. Dat besliste de Brugse raadkamer dinsdagmorgen. De man zal wel enkele voorwaarden moeten naleven. Bovendien zal hij de slagerij wellicht niet meer open doen.

In maart ontdekten de speurders eerder bij toeval een cannabisplantage in een schuur op een boerderij langs de Haelinckstraat in Zevekote (Gistel). Aanvankelijk werd het landbouwerskoppel dat er woonde opgepakt. Maar na verhoor mochten de twee echter beschikken. Hun zoon Nico D., die een slagerij in een dorp iets verderop uitbaat, werd wel door de onderzoeksrechter aangehouden. Volgens de speurders speelde hij dan ook een cruciale rol in de plantage.

De politie was de plantage – met 2.400 planten – wel al op het spoor. Maar toen er brand in de schuur uitbrak werden ze op snelheid gepakt. Het waren namelijk Nederlanders die de plantage onderhielden en de planten nadien vervoerden. Maar de spilfiguren werden door de brand zelf gealarmeerd en zijn voorlopig spoorloos.

De speurders gaan er wel van uit dat Nico D. de schuur verhuurde en maar al te goed wist wat er precies gaande was. Iets wat de man zelf nog steeds ontkent. “Zijn verklaringen blijven dezelfde”, zegt zijn advocaat Joachim Vanspeybrouck. “Hij is eigenlijk de laatste maand niet meer verhoord over de zaak.”

De raadkamer besliste om Nico D. onder voorwaarden vrij te laten. Als het parket geen beroep aantekent, mag de man de gevangenis dan ook dinsdagavond verlaten. De kans dat hij opnieuw aan de slag gaat in zijn slagerij is echter klein.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier