De bal ging aan het rollen door een telefoontap in een ander dossier. Daarin hoorde de politie dat iemand binnen de gevangenis van Brugge sinds een half jaar speed en heroïne verkocht. Eind april 2016 werden in de cel van Veys inderdaad 33 gram speed en een gsm aangetroffen. Tijdens het onderzoek bekende Veys dat hij ongeveer 200 gram speed en heroïne had verkocht. Volgens het openbaar ministerie gaat het in werkelijkheid wellicht om veel grotere hoeveelheden.

Bij de drugshandel speelde ook de vriendin van Veys een belangrijke rol. De gedetineerden stortten het geld op een rekening van Katrien B. (35), waarna de vrouw uit Tienen tijdens het ongestoord bezoek de drugs de gevangenis binnensmokkelde. Ook binnen de gevangenismuren maakte Veys gebruik van kompanen: Christoph M. (32) uit Ninove verkocht de drugs door aan andere gedetineerden, Gregory V. (38) uit Roeselare speelde een rol als tussenpersoon door Veys in contact te brengen met potentiële klanten. De drie handlangers werden bij verstek tot twee jaar effectieve celstraf veroordeeld.

Igor Veys werd in oktober 2003 samen met Kevin Willemse en Jan Somers tot levenslange opsluiting veroordeeld voor de roofmoord op Gert Van Roy. In de nacht van 18 op 19 juli 2001 hadden Veys en Somers de barman van een golfclub in het Kempense Lille overvallen en ontvoerd. De jonge vader, die nog probeerde te ontsnappen, werd uiteindelijk doodgeschoten in een ondiep kanaal in Brasschaat.

(BELGA)

De bal ging aan het rollen door een telefoontap in een ander dossier. Daarin hoorde de politie dat iemand binnen de gevangenis van Brugge sinds een half jaar speed en heroïne verkocht. Eind april 2016 werden in de cel van Veys inderdaad 33 gram speed en een gsm aangetroffen. Tijdens het onderzoek bekende Veys dat hij ongeveer 200 gram speed en heroïne had verkocht. Volgens het openbaar ministerie gaat het in werkelijkheid wellicht om veel grotere hoeveelheden.Bij de drugshandel speelde ook de vriendin van Veys een belangrijke rol. De gedetineerden stortten het geld op een rekening van Katrien B. (35), waarna de vrouw uit Tienen tijdens het ongestoord bezoek de drugs de gevangenis binnensmokkelde. Ook binnen de gevangenismuren maakte Veys gebruik van kompanen: Christoph M. (32) uit Ninove verkocht de drugs door aan andere gedetineerden, Gregory V. (38) uit Roeselare speelde een rol als tussenpersoon door Veys in contact te brengen met potentiële klanten. De drie handlangers werden bij verstek tot twee jaar effectieve celstraf veroordeeld.Igor Veys werd in oktober 2003 samen met Kevin Willemse en Jan Somers tot levenslange opsluiting veroordeeld voor de roofmoord op Gert Van Roy. In de nacht van 18 op 19 juli 2001 hadden Veys en Somers de barman van een golfclub in het Kempense Lille overvallen en ontvoerd. De jonge vader, die nog probeerde te ontsnappen, werd uiteindelijk doodgeschoten in een ondiep kanaal in Brasschaat.(BELGA)