Zoon (40) opnieuw samen met moeder terecht voor cocaïnehandel

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Voor de tweede keer in vijf jaar tijd moet een 40-jarige man uit Menen zich samen met zijn 69-jarige moeder voor de rechter verantwoorden voor de verkoop van cocaïne. Samen met hen stonden nog vier leveranciers en drugshandelaars terecht. De openbare aanklager vroeg zo’n 190.000 euro drugsomzet verbeurd te verklaren.

Amper vrij na een vorige veroordeling startte Bjorn T. (40) begin 2019 opnieuw met drugsverkoop. Geen heroïne meer dit keer maar cocaïne. Met Serge D. (51) uit Menen zette hij een samenwerking op. Ook hun drie leveranciers mochten op het beklaagdenbankje plaatsnemen. Wekelijk ging er 25 tot 50 gram cocaïne door hun handen.

Begin juni 2019 vlogen de zeven beklaagden één voor één de cel in. Bjorn T. bleef er uiteindelijk 6 maanden zitten. Ook vandaag zit hij opnieuw in de cel voor zijn betrokkenheid bij een ander drugsdossier.

“Hij is een zware gebruiker, mentaal beperkt en laat zich gemakkelijk manipuleren”, aldus zijn advocaat Robbie Dewaele. “Zo kan het niet verder. Van zodra hij vrij is, lopen Fransen en ‘vrienden’ zijn deur plat. Zijn moeder weet natuurlijk van zijn verslaving, bewoog al hemel en aarde om hem er vanaf te helpen of gure figuren de deur te wijzen maar staat nu toch voor de tweede keer terecht voor de drugshandel van haar zoon. Terwijl de enige schuld die haar treft is dat ze haar zoon niet op straat zet. Maar hij is na het overlijden van haar echtgenoot en haar broer de enige die ze nog heeft.”

De 69-jarige vrouw vloog dit keer ook 2,5 maanden in voorhechtenis. Bij de vorige veroordeling kreeg zoon Bjorn 3 jaar cel, zij 1 jaar voorwaardelijke celstraf. Door toedoen van haar zoon kreeg ze al meer dan één keer ongewenste nachtelijke bezoekjes in haar woning, bedreigingen … Na de vrijlating van zoon Bjorn zal uitgekeken worden naar een vorm van begeleid wonen. “Zo kan het niet verder”, beseft de vrouw.

Vonnis op 16 maart.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier