“Zonder tussenkomst van haar zoon, was ze wellicht dood”: Oostendenaar (49) steekt partner met mes in de hand en probeert haar daarna te wurgen

© iStock
Redactie KW

“Onder invloed van alcohol stak Ivan V. (49) in Oostende zijn vriendin met een mes in de hand. Daarna probeerde hij haar tot twee keer toe te wurgen. Tot de zoon van het slachtoffer tussenbeide kwam. Nu riskeert V. een fikse celstraf. “Je kneep haar keel minstens dertig seconden toe. Besef je wel hoelang dit is?”

Ivan V. leerde het slachtoffer kennen tijdens een vakantie aan de kust. Twee jaar geleden trok hij weg uit Antwerpen en ging hij met de vrouw samenwonen op een appartement in Oostende. Door drankmisbruik kwam het geregeld tot ruzies, die geregeld ontaardden in fysiek geweld. Eind februari kreeg de vrouw een rammeling, maar bleef ze ongedeerd. Bij een nieuw incident een paar dagen later was dit allerminst het geval.

Op 6 maart greep V. tijdens een ruzie naar een mes en stak zijn vriendin daarmee in de hand. “Vervolgens probeerde hij haar tot twee keer toe te wurgen”, verduidelijkte de procureur. “Gelukkig kon het slachtoffer zich losrukken en haar zoon bellen. Toen die arriveerde, zat de beklaagde opnieuw met zijn handen rond de hals van het slachtoffer.”

Hersenbloeding

Het slachtoffer verloor het bewustzijn en hield aan de feiten een hersenbloeding over. “Zonder de tussenkomst van haar zoon, was ze wellicht dood en stonden we vandaag op een ander plaats”, verwees de procureur naar de assisenzaal. Ze vroeg 37 maanden cel, de helft voorwaardelijk. “Hij moet zijn drank- en agressieprobleem aanpakken”, besloot ze.

De rechter nam er het verslag van de wetsarts bij. “Je hebt haar nek minstens dertig seconden toegesnoerd”, las hij V. de levieten. “Besef je wel hoelang dit is? Zou je trouwens gestopt zijn mocht de zoon niet tussenbeide zijn gekomen?” V. garandeerde van wel. “Hij wou haar niet dood”, pleitte advocaat Lennert Cornette.

Meester Cornette drong aan op een voorwaardelijke celstraf. “De problemen kaderden in alcoholmisbruik”, pleitte hij. “Mijn cliënt voelde zich gekwetst door de woorden van het slachtoffer. Hij is zwaar geschrokken van wat hij deed. Hij heeft wel nog een blanco strafblad.”

De uitspraak volgt op 29 juli. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier