“Ze maakte zelf avances”: Jonge vader (24) stuurt seksuele berichtjes naar 12-jarig meisje

© Pixabay
Redactie KW

Ze was amper 12 jaar, maar toch stuurde een twintiger uit Oostende het meisje flirterige, seksueel getinte berichten via sociale media. En die gingen best ver, bleek in de Brugse rechtbank. Tot haar opa per toeval de berichten ontdekte en klacht indiende. “Zij maakte zelf avances”, verklaarde de 24-jarige man tegenover de politie. Al zeggen zijn eigen berichten genoeg.

Met het schaamrood op de wangen verscheen S.D. (24) maandagochtend voor de rechtbank in Brugge. De feiten waarvoor hij zich moest verantwoorden, zijn dan ook weinig fraai. Het Openbaar Ministerie wil de twintiger, zelf vader, veroordeeld zien voor het aanzetten tot ontucht van een jong meisje. Zijn slachtoffer was nauwelijks 12 jaar oud.

Slipje

In de rechtbank bleek dat de man meer dan gewone interesse toonde in het meisje. Via sociale media, waaronder Snapchat, gingen de gesprekken al snel richting de flirterige sfeer. Wellicht het meest sprekende voorbeeld: “Ik wil je neuken”, gevolgd door een reeks hartjes. De twintiger vroeg haar ook of ze ‘je weet wel wat’ wou doen. Daarop kreeg hij een negatief antwoord. Dat de man duidelijk meer wou gedaan krijgen van het meisje blijkt ook uit het feit dat hij haar vroeg om foto’s van haar bh en slipje. Dat deed ze niet. Hij kreeg in de plaats een foto van haar gezicht toegestuurd.

Het was uiteindelijk de grootvader van het slachtoffer die op 1 augustus 2022 de berichten per toeval opmerkte. Toen de opa zijn kleindochter aansprak, toonde ze alle berichten. Er werd een klacht ingediend en de twintiger werd opgepakt.

Aanzetten tot ontucht

In zijn verhoor bij de politie stelde S.D. dat het meisje zelf avances maakte en dat hij niet wist dat het meisje amper 12 jaar was omdat ze zich ouder voordeed. D. gaf wel toe flirterige, seksueel getinte berichten te hebben gestuurd, maar verklaarde nooit de intentie te hebben gehad voor meer. Het Openbaar Ministerie vorderde twee jaar gevangenisstraf, eventueel gekoppeld aan probatievoorwaarden, voor het aanzetten tot ontucht.

Tijdens haar verhoor verklaarde het slachtoffer dat ze bevriend was met de schoonbroer van de beklaagde. Ze waren al twee keer bij de Oostendenaar op bezoek geweest. Tijdens die ontmoetingen zou de twintiger meermaals geprobeerd hebben om haar aan te raken, maar voor aantasting van de seksuele integriteit werd hij niet vervolgd. Ze had van hem ook een vape cadeau gekregen.

Kwetsbaarheid

“Er is nooit fysiek contact geweest. Daar is mijn cliënt héél duidelijk in”, pleitte zijn advocaat Geert Lambert. De verdediging wees de rechters op de psychische kwetsbaarheid van de beklaagde. In die omstandigheden werd aangedrongen op opschorting van straf, gekoppeld aan voorwaarden.

De rechtbank doet uitspraak op 24 juni. (MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier