“Ze hadden dorst, maar hun geld was op”: duo riskeert celstraf voor diefstal in OC De Kouter in Bekegem

De inbraak vond plaats in OC De Kouter in Bekegem. © Google Maps
Redactie KW

Twee mannen uit Oudenburg riskeren voor de Brugse rechtbank achttien maanden effectieve celstraf voor een inbraak in OC De Kouter in Bekegem. J.D. (35) en G.V. (30) maakten voor 122 euro aan drank buit.

Vingerafdrukken

In de nacht van 25 juli vorig jaar drongen J.D. en G.V. het OC De Kouter in Bekegem binnen. Ze maakten buiten een camera onklaar, stampten een buitendeur uit het slot en forceerden binnen nog drie binnendeuren. Ze stalen voor 122 euro aan drank, maar werden genekt door de vingerafdrukken van D. op een Ice Tea-verpakking. De man liep in het verleden al veertien veroordelingen op.

In zijn verhoor gaf D. de inbraak toe. “Na een avondje hijsen met vrienden wilde ik nog wat extra drank inslaan”, verklaarde hij. Een van die vrienden was G.V., die eveneens al veertien veroordelingen opliep. “Ze hadden dorst, maar hun geld was op”, sneerde procureur Mike Vanneste. J.D. en G.V. kwamen allebei niet opdagen voor hun proces.

Eerdere diefstal

G.V. moest zich ook nog verantwoorden voor een diefstal op een werf in Oostende. Daar plunderde hij op 7 november vorig jaar de frigobox van een collega. Hij ging met een portefeuille en diverse documenten aan de haal. Met gestolen bankkaart deed hij vervolgens voor 21 euro aankopen bij Delhaize. Voor dief feiten riskeert V. bijkomend een jaar cel.

De uitspraak volgt op 16 mei. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier