Wildplasser gestraft nadat hij bewakingsagent verwondde en wegvluchtte in Koksijde

De feiten gebeurden op de parking van de Carrefour in Koksijde. © JH
Redactie KW

Een 50-jarige Griek heeft een celstraf van 12 maanden met uitstel gekregen na geweld tegen een bewakingsagent. Die had hem betrapt op wildplassen. K.N. duwde de bewakingsagent fors weg en vluchtte weg met een auto, wat een verzwarende omstandigheid is.

De feiten gebeurden op 20 juni van dit jaar op de parking van de Carrefour in Koksijde. De 50-jarige K.N. was er aan het wildplassen in de struiken en dat had een bewakingsagent opgemerkt.

“De man stapte op K.N. af en had zijn gsm in de hand”, sprak de procureur. “K.N. was blijkbaar niet gediend met de reactie en gaf de bewakingsagent een duw waardoor die op zijn hoofd viel. Vervolgens greep hij de gsm uit zijn handen en vluchtte daarmee weg. Hij kon evenwel opgespoord en verhoord worden en was fel onder de indruk van de feiten en zijn verhoor. Hij wou naar eigen zeggen de gsm ook meteen teruggeven.”

Volgens zijn advocaat had K.N. ook niet de bedoeling geweld te plegen. “Hij werd betrapt bij het urineren, maar omdat die bewakingsagent zijn gsm op een vreemde manier vasthield dacht K.N. dat het iemand was die hem aan het filmen was. Daarop ontstond wat duw- en trekwerk en nam hij de gsm mee. Hij wou geenszins die man verwonden.”

De rechter vond dat het om een diefstal met geweld ging en legde K.N. 12 maanden cel met uitstel op. (JH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier