Werkstraf voor verkeersagressie in fietsstraat

© Pixabay
Redactie KW

Een twintiger uit Holsbeek heeft voor de Brugse rechtbank 80 uur werkstraf gekregen voor feiten van verkeersagressie in een fietsstraat. Zijn halfbroer werd vrijgesproken.

Op 6 augustus 2022 fietste een man samen met zijn vrouw en twee kinderen – 3 en 6 jaar oud – langs de Visserskaai in Oostende. In een fietsstraat kwamen S.A. (21) en B.D. (22) met hun wagen achter hen rijden. Omdat het voor de halfbroers niet snel genoeg ging, maakten ze het nodige misbaar.

Ze haalden de fietsers in en stelden zich verdoken op aan een bushokje. Toen het gezin passeerde, gingen de jongelui de vader te lijf. A. sloeg het slachtoffer van zijn fiets en D. zou hem vervolgens ook nog een stamp hebben gegeven. “En dit voor de ogen van de kinderen”, stelde procureur Emilie Lingier. “We hanteren een nultolerantie voor verkeersagressie.”

Gefrustreerd

S.A. kreeg 80 uur werkstraf en moet bijna 2.000 euro schadevergoeding betalen. Zijn advocaat stelde tevergeefs een opschorting voor. “Hij was gefrustreerd omdat de fietsers niet aan de kant gingen”, aldus meester Bart Bleyaert.

B.D., die eerder al veroordeeld werd voor weerspannigheid, vroeg met succes de vrijspraak. “Mijn cliënt probeerde te schoppen, maar raakte het slachtoffer niet”, stelde zijn advocate. De rechter volgde die redenering. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier