Vrouwelijk duo slaat Torhouts café kort en klein en gooit koffietas in gezicht klant: parket eist effectieve celstraf

© iStock
Redactie KW

Twee vrouwen uit Koekelare riskeren voor de Brugse rechtbank elk een jaar effectieve celstraf voor de schade die ze aanrichtten in een Torhouts café. S.D. en T.N. deelden ook rake klappen uit. Voor een vrouwelijke klant waren de gevolgen niet min.

Op 8 september 2022 stapten S.D. (27) en T.N. (32) in de namiddag café De Sportwereld in Torhout binnen. De twee vrouwen vormden toen nog een koppel. Ze vielen de klanten lastig waarop de uitbater hen vroeg om te vertrekken. Hierop gingen ze compleet door het lint. Ze begonnen met vanalles te gooien en deelden klappen uit aan de uitbater. Een vrouwelijke klant kreeg een koffietas tegen het hoofd en liep een gapende wonde op aan het linkeroog. Ze was tien dagen werkonbekwaam.

Ook in andere cafés

Door hun zware drankprobleem maakten de beklaagden al een tijdje de cafés in de regio onveilig. Zo werden ze in maart vorig jaar ook al veroordeeld voor een knokpartij en vernielingen in café The Hot Shot in Koekelare. Voor het proces over de feiten in De Sportwereld kwam S.D. dinsdag niet opdagen. Haar ex T.N. stak alle schuld op haar en vroeg de vrijspraak. “Mijn cliënt heeft zelf geen geweld gebruikt”, aldus advocaat Stijn Leliaert.

De uitbater van De Sportwereld vroeg 2.500 euro schadevergoeding. “De school was net uit en heel wat jongelui waren getuige van de feiten”, pleitte advocaat Timothy Lanssens. “Zijn zaak liep hierdoor heel wat imagoschade op.” De vrouw, die een kopje tegen het hoofd kreeg, vroeg 5.600 euro schadevergoeding. De uitspraak volgt op 14 mei. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier