Vrouw wil vrijspraak voor homofobe haatberichten naar ex-man: “Soms 15 berichten per minuut!”

Redactie KW

Een 55-jarige Indiase vrouw uit Middelkerke vraagt in beroep de vrijsprak voor belaging en bedreiging. M.M. bestookte haar ex-man met ontelbare haatberichten, veelal van homofobe aard.

De problemen begonnen toen de toenmalige echtgenoot van M.M. eind 2016 naar India verhuisde om er een reisbureau te openen. Een heel jaar lang bestookte de vrouw haar partner met ontelbare haatberichten, veelal van homofobe aard. Samen met haar 38-jarige dochter uit Oostende maakte ze ook valse Facebook-accounts aan op naam van het slachtoffer en vielen ze zijn klanten en leveranciers lastig. Toen hij naar India vertrok, kwamen de deurwaarders bij de vrouw aankloppen. Ze bleef achter met een schuldenberg van 120.000 euro. “Door de vele berichten te sturen, reageerde ze op een verkeerde manier”, gaf haar advocaat toe. Ze kreeg zes maanden met uitstel, maar ging in beroep.

Geen actie-reactie

“Het was actie-reactie. Telkens zij stuurde, reageerde hij. Dus het was zeker geen belaging.” Ook ontkent ze de homofobe aard van de berichten. “Ze heeft er van haar kant alles uit gegooid. Was hij er vandoor gegaan met een blonde vrouw, had zij misschien ‘blonde del’ geschreven.” Ook de valse facebook-accounts ontkent ze te hebben aangemaakt. Maar de procureur-generaal is een andere mening toegedaan. “Geen homohaat? Ik ga hier niks voorlezen, maar homohaat is toch het minste wat je kan zeggen.” Ook de belaging acht hij bewezen. “Dat mevrouw zich genaaid voelde, kan ik aannemen. Maar soms stuurde ze vijftien berichten per minuut, vijftien! Je zou voor minder reageren. Dit is geen actie-reactie!” Wel is hij akkoord dat de vrouw geen straf moet krijgen, omdat de feiten stopten in 2017 en er nu pas een einde van de rechtszaak in zicht is. Uitspraak op 24 april. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier