Vital Borkelmans veroordeeld voor rijden onder invloed in Knokke-Heist

Vital Borkelmans. © Archief Belga

Ex-profvoetballer Vital Borkelmans (61) is door de Brugse politierechter voor rijden onder invloed veroordeeld tot vijftien dagen rijverbod en 1.600 euro boete, waarvan 600 euro effectief. Nog voor de ademtest gaf de voormalige assistent-bondscoach toe dat hij te veel gedronken had.

Vital Borkelmans had in november 2023 net een café in Knokke-Heist verlaten toen hij onmiddellijk achter het stuur van zijn wagen kroop. Toen de politie hem wilde controleren, verklaarde de voormalige speler van Club Brugge voor de ademtest al dat hij inderdaad te veel alcohol gedronken had. Het bleek uiteindelijk om 1,20 promille te gaan.

Verontschuldiging

Vervolgens moest Borkelmans een schrijfproef afleggen om na te gaan of er sprake was van dronkenschap. De beklaagde schreef nota bene dat hij zich verontschuldigde voor de overlast. “Sorry voor wat ik heb gedaan”, citeerde zijn advocaat Walter Van Steenbrugge op de zitting.

De verdediging legde uit dat Borkelmans nooit eerder tegen de lamp liep voor rijden onder invloed. Daarnaast vroeg meester Van Steenbrugge om het rijverbod te beperken tot de onmiddellijke intrekking van vijftien dagen. Zonder rijbewijs is het immers moeilijk om zijn functie als jeugdtrainer bij Royal Knokke FC uit te voeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier