Vier jaar effectieve celstraf voor drugskoerier die cocaïne en heroïne leverde in Oostende

Archiefbeeld
Redactie KW

Een 20-jarige man uit Maasmechelen heeft voor de Brugse rechtbank vier jaar effectieve celstraf gekregen voor zijn rol als koerier van een bende die Oostende voorzag van heroïne en cocaïne.

Onderzoek wees uit dat dealers Dennis V. (37), Redgy V. (62) en vooral Thibault M. (37) regelmatig bestellingen plaatsten bij de Nederlandse drugsbende ‘Rico’, die op grote schaal heroïne en cocaïne invoerde in Oostende.

In de woning van Redgy V. troffen de speurders op 5 juni vorig jaar veertien gram heroïne en een precisieweegschaal aan. Bij Thibault M. werden naast 61 gram heroïne en 2.585 euro cash ook kleine hoeveelheden cocaïne, crystal meth en cannabis gevonden. Dennis V. had bij zijn arrestatie drugs en pepperspray op zak.

Wraakactie

Redgy V. en Thibault M. werden bevoorraad door Alessio S. (22) en Noah K. (20) uit Maasmechelen. Die laatste belandde amper twee weken na zijn voorwaardelijke vrijlating al opnieuw voor anderhalve maand achter de tralies, omdat de politie aanwijzingen had dat hij in Oostende was geweest voor een wraakactie tegen M.

Voor zijn rol als koerier kreeg Noah K. bij verstek vier jaar effectieve celstraf. De rechter beval zijn onmiddellijke aanhouding. Thibault M. kwam evenmin opdagen voor zijn proces en kreeg twee jaar effectief. Redgy V. en Dennis V. kregen respectievelijk twee jaar en dertig maanden voorwaardelijke celstraf. Alessio S. kreeg dertig maanden cel, de helft met uitstel. De rechtbank verklaarde in totaal ongeveer 27.000 euro verbeurd.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier