Vier jaar cel gevorderd voor steekpartij in Oostends drugsmilieu, dader gaat voor vrijspraak: “Dit was wettige zelfverdediging”

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Twee twintigers riskeren voor de Brugse rechtbank tot vier jaar effectieve celstraf voor hun aandeel in een brutale steekpartij in Oostende. Volgens parket was er sprake van een moordpoging.

Op 31 mei vorig jaar raakten twee mannen op klaarlichte dag slaags aan het kruispunt van de Torhoutsesteenweg met de Oude Molenstraat in Oostende. Een van de mannen gaf meerdere messteken aan een 34-jarige man, die op de hoek met de Frère-Orbanstraat in elkaar zakte. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar verkeerde niet in levensgevaar.

De feiten speelden zich af in het drugsmilieu, maar de precieze aanleiding blijft onduidelijk. Dader Znati D. (22) kon pas in oktober ingerekend worden. Hij riskeert vier jaar effectief voor poging tot moord. Zelf vraagt hij de vrijspraak. “Hij handelde uit wettige zelfverdediging”, pleitte advocaat Nicholas De Mot.

Mes in bloempot

Een vermeende medeplichtige, Ibrahim H. (27), liep al op 22 juli tegen de lamp naar aanleiding van winkeldiefstallen in Oostende. De Algerijn zou het mes daags voor de feiten in een bloempot in de buurt hebben verborgen. Hij riskeert een jaar cel, maar ontkent zijn aandeel met klem. Opvallend: een buurtbewoner trof het mes kort voor de steekpartij aan en bracht het naar de politie. De feiten werden uiteindelijk gepleegd met een ander mes.

In de zaak stelde niemand zich burgerlijke partij. De uitspraak volgt op 24 juni. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier