Verdachte (51) van moord op huisbaas (74) blijft maand langer in de cel: “Hij is zich bewust van de ravage die hij heeft aangericht”

De feiten speelden zich af in een landelijke villa langs de Sprietstraat in Moorslede. © JF
Jonathan Folens
Jonathan Folens Medewerker KW

De 51-jarige Charles J. blijft nog minstens een maand langer in de cel op verdenking van de moord op zijn huisbaas Erik V. en brandstichting bij zijn ex. Dat besliste de raadkamer van Kortrijk vrijdag. “Mijn cliënt is zich bewust van de ravage die hij heeft aangericht en beseft dat hij nog lang tussen vier muren zal zitten”, zegt advocaat Pieterjan Dens.

Charles J., bracht zaterdagochtend 27 juli zijn 74-jarige huisbaas Erik V. om het leven. De feiten speelden zich af in een landelijke villa langs de Sprietstraat in Moorslede. Charles J., die dakloos was nadat zijn ex-vriendin hem aan de deur zette, verbleef er nog maar kort. Volgens J. had hij een overeenkomst met eigenaar Erik V., een aannemer op rust die hij al meer dan twintig jaar kende, waarbij hij de villa wat zou opknappen terwijl hij er verbleef.

Wellicht ging het bij een ruzie over deze overeenkomst zaterdagochtend verkeerd. Erik V. werd geslagen en gewurgd en overleed ter plaatse. Nadien trok Charles nog naar zijn ex in Spiere-Helkijn en stichtte brand in de omgebouwde garage waar hij voordien verbleef. De garage werd nu bewoond door de zoon van zijn ex en diens vriendin, daarom wordt de man ook verdacht van poging tot moord.

Aanhouding verlengd

Pas maandag, twee dagen na de feiten, werd Charles J. opgepakt in Blankenberge. Sindsdien verblijft hij in de cel en de raadkamer van Kortrijk besliste vrijdag om zijn aanhouding met een maand te verlengen. Advocaat Pieterjan Dens verzette zich niet tegen die beslissing. “Mijn cliënt beseft wat hij gedaan heeft, heeft spijt en weet dat hij wellicht nog lang tussen vier muren zal zitten. Nog los van de ernst van de feiten heeft hij ook geen vast adres en stond hij nog onder voorwaarden.”

In 2021 kreeg Charles J. twee jaar cel, waarvan de helft effectief, voor geweld tegen een eerdere ex-partner. Daarvoor zat hij echter geen dag in de gevangenis. “Het is voor hem nu de eerste keer en dat komt wel binnen”, besluit meester Dens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier