Veertigste veroordeling voor vijftiger uit Nieuwpoort na geweld in supermarkt

© gf
Redactie KW

Een 57-jarige man uit Nieuwpoort kreeg van de strafrechter in Veurne zijn veertigste veroordeling op zijn strafblad gepresenteerd. Deze keer kreeg J.M. vier maanden cel omdat hij een dorpsgenoot een vuistslag gaf in een supermarkt.

De feiten deden zich voor op 17 juni van dit jaar aan de uitgang van de Carrefour in Nieuwpoort. Zowel J.M. als slachtoffer F. stonden aan de kassa in de winkel te wachten. “F. stond klaar aan de kassa om te betalen toen hij merkte dat J.M., die achter hem stond, zijn boodschappentas wou wegnemen. Er ontstond een discussie, maar op dat moment bleef het daarbij. Toen F. daarna naar buiten ging, stond J.M. hem op te wachten en kreeg hij een rake vuistslag. De man is bij ons bekend, onder andere al voor 10 veroordelingen voor geweld en 39 in totaal.”

De advocaat van J.M. houdt een andere versie voor. “Volgens J.M. werd hij door het slachtoffer meermaals uitgedaagd en uitgescholden in de winkel. Dat hij uit het niets geslagen werd, klopt dus niet. Het ging ook niet om een vuistslag, maar om een beweging met het platte van de hand. Dat kan ook niet, dat weten we.”

De rechter vond het geweld bewezen en legde J.M. een nieuwe celstraf van vier maanden op. (JH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier