Veertiger geïnterneerd voor mislukte overval op juwelier

© Getty Images

De Brugse raadkamer heeft een 41-jarige man uit Kortemark geïnterneerd voor een gewapende poging tot afpersing. De verdachte overviel een juwelierszaak in Brugge, maar moest zonder buit afdruipen.

De feiten speelden zich op zaterdag 18 november 2023 rond 12.50 uur af in de Zuidzandstraat in het centrum van Brugge. Een juwelierszaak werd overvallen door een man die zich met een elektrische step verplaatste. Onder bedreiging van een nepwapen eiste de verdachte dure juwelen. Op een bepaald moment kon de overvaller echter zonder buit buitengezet worden door het slachtoffer. Bij het incident vielen geen gewonden.

De overvaller wist in eerste instantie de benen te nemen, maar B.L. kon diezelfde avond al gearresteerd worden in Brugge. De 41-jarige man uit Kortemark werd vervolgens door de Brugse onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van gewapende poging tot afpersing en van inbreuken op de wapenwet.

Voorwaarden geschonden

De raadkamer oordeelde op 22 december dat L. de gevangenis onder voorwaarden mocht verlaten. De verdachte moest zich onder andere laten begeleiden voor zijn alcoholprobleem. Kort na die vrijlating belandde L. door een schending van zijn voorwaarden echter al opnieuw in de cel. Vervolgens kwam de gerechtspsychiater tot de conclusie dat de veertiger ontoerekeningsvatbaar is, vooral door zijn alcoholverslaving.

In die omstandigheden vorderde het parket de internering van de verdachte. Meester Mathias Van Belleghem verzette zich niet tegen de internering van zijn cliënt. De raadkamer heeft uiteindelijk op 29 maart de internering van L. bevolen.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier