Trio dat verdacht wordt van moordpoging met hockeystick aan Blankenbergse dancing staat ook terecht voor schuldig verzuim

Archiefbeeld ter illustratie. © Getty Images
Redactie KW

Voor de Brugse strafrechtbank is maandag het proces ingeleid tegen drie mannen die aan het Blankenbergse danscafé Circosia een Georgische man in coma sloegen met een balk en een hockeystick. Naast poging tot moord staan ze ook terecht voor schuldig verzuim. Ze zouden het slachtoffer, dat in de dancing zélf eerst een mes had getrokken, immers aan zijn lot hebben overgelaten.

In de nacht van vrijdag 25 op zaterdag 26 november 2022 viel het slachtoffer samen met een kameraad vrouwen lastig in het danscafé Circosia in Blankenberge. Blankenbergenaar Steven V. (31) en Bredenaar Hedi A. (39), die in de zaak respectievelijk als kelner en portier aan de slag waren, zetten het duo buiten. Georgiër Mamuka J. (33) keerde echter terug waarop hij opnieuw aan de deur werd gezet. Hierop haalde hij een mes boven, verwondde portier Hedi A. hiermee aan de hand en sloeg op de vlucht.

Toegetakeld met hockeystick

A. ging in de zaak een houten balk en een hockeystick halen en ging samen met Steven V. de Georgiër achterna. Kenny S., een 36-jarige Oostendenaar die buiten aan de zaak een sigaret stond te roken, ging met hen mee en kon Mamuka J. met pootje lap doen struikelen. Hierop sloeg V. het slachtoffer met de houten balk tegen het hoofd. A. zou het slachtoffer met de hockeystick hebben toegetakeld, maar dat heeft hij altijd ontkend. Het slachtoffer werd ook nog geschopt en geslagen.

In stukken

Het slachtoffer was lange tijd kritiek, maar na enkele weken was hij buiten levensgevaar. Hedi A. en Steven V. werden ter plaatse opgepakt. De hockeystick werd in drie stukken teruggevonden. Volgens A. brak de stick toen hij die weggooide tegen een paal. Steven V. erkende dat hij één keer met de balk op het hoofd van het slachtoffer sloeg. Enkele dagen na de feiten werd ook Kenny S. gearresteerd. De Oostendenaar ontkende dat hij aan het geweld deelnam, maar volgens de anderen zou hij toch geschopt hebben.

Omdat Steven V., Hedi A. en Kenny S. het slachtoffer aan hun lot zouden hebben overgelaten, staan ze naast moordpoging ook terecht voor schuldig verzuim. V. en A. worden ook nog vervolgd voor verboden wapendracht. Het slachtoffer zelf staat mee terecht voor verboden wapendracht en voorbedachte slagen aan Hedi A. De zaak zal pas op 23 september gepleit worden. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier