Tot 40 maanden cel voor ladingdiefstallen op snelwegparkings in Westkerke, Jabbeke en Rekkem

© BELGA/NICOLAS MAETERLINCK
Redactie KW

Vijf mannen uit het Brusselse zijn in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan een twintigtal ladingdiefstallen uit vrachtwagens op snelwegparkings. Het kopstuk kreeg 40 maanden cel.

Shampoo, ontbijtgranen, keukentoestellen, wasverzachter, printers en zelfs maandverband: selectief waren Younes I. (26) en zijn kompanen niet toen zij op strooptocht gingen op snelwegparkings.

Vervalste nummerplaten

Tussen januari 2018 en februari 2021 gingen ze met de ladingen van geparkeerde vrachtwagens aan de haal door de achterste deuren te forceren of het dekzeil open te snijden.

De buit werd overgeladen in monovolumes waaruit ze de achterste zetels hadden verwijderd. Om de politie te verschalken vervalsten ze de nummerplaten van gelijkaardige wagens.

Trucker met mes bedreigd

De bende kon gelinkt worden aan negentien diefstallen en twee pogingen daartoe in Rumst, Kontich, Tessenderlo, Westkerke, Rekkem, Jabbeke en Spy.

Bij feiten op de snelwegparking in Westkerke werd zelfs een Poolse trucker met een mes bedreigd. Op diezelfde parking kreeg een getuige rake klappen.

DNA aangetroffen

Spilfiguur Younes I. kreeg donderdag 40 maanden effectieve celstraf. Hoewel zijn DNA werd aangetroffen, ontkende de Syriër uit Elsene elke betrokkenheid. Hamza B. (37), een Algerijn uit Schaarbeek, kreeg 30 maanden cel, de helft met uitstel.

Ook hij ontkende alles. Zijn landgenoot Djamal H. (27), die de meeste feiten bekende, kreeg 30 maanden effectief. Twee voortvluchtige kompanen kregen elk een jaar cel. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier