Tiener met enkelband steelt handtas van fietsende vrouw in Oostende: 25 maanden effectieve celstraf

© iStock
Redactie KW

Een 19-jarige jongeman uit Lier heeft voor de Brugse rechtbank 25 maanden effectieve celstraf gekregen voor een gewelddadige diefstal in Oostende. M.B. stond op het moment van de feiten onder elektronisch toezicht.

Op 18 december 2022 was het toen 21-jarige slachtoffer met de fiets naar huis toen zij ter hoogte van het Sint-Petrus-en-Paulusplein in Oostende een jongeman op haar af zag komen. M.B. (19) trok in het passeren haar handtas los en sloeg op de vlucht. Maar de politie was snel ter plaatse en kon hem in de buurt inrekenen. Hij bekende de feiten meteen. De handtas werd teruggevonden in de struiken aan de Sint-Petrus-en-Pauluskerk.

Onder elektronisch toezicht

Opmerkelijk genoeg stond M.B. op het moment van de feiten onder elektronisch toezicht na twee gelijkaardige diefstallen op 15 en 25 november 2022. Voor die feiten kreeg hij in maart vorig jaar al 180 uur werkstraf voor de rechtbank van Mechelen. Voor de feiten in Oostende vroeg de procureur 25 maanden cel.

De verdediging vroeg de rechtbank om rekening te houden met de eerdere veroordeling en geen bijkomende straf meer op te leggen. “Hij ging door een moeilijke periode, maar is terug op het goede pad”, pleitte de advocate van M.B. De rechtbank oordeelde evenwel dat de eerder opgelegde werkstraf niet voldoende is qua straf. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier